Revolut konečně spustil Apple Pay. Využít jej můžete i v ČR

Aktualizováno 30.5. 18:20: Po prvotních problémech v předchozích dnech už vše konečně funguje. Apple Pay si tak můžete oficiálně aktivovat i v České republice a je jedno zda máte kartu VISA či MasterCard. Přidat lze kartu jednak běžným způsobem, tedy zadáním platebních údajů do Apple Pay nebo jednoduchým tlačítkem, které najdete přímo v aplikaci Revolut pod vaší kartou. Přidat takto lze kartu fyzickou i virtuální.

Klepněte pro větší obrázek
Kartu už lze do Apple Pay přidat dokonce přímo z aplikace Revolut.

Česká republika se tak navzdory prvotním plánům Revolutu oficiálně dostala do první vlny spuštění Apple Pay. Kromě nás se do ní dostalo ještě dalších 14 evropských zemích, mezi kterými ovšem překvapivě chybí třeba i naši sousedé Rakousko a Slovensko. Revolut však slibuje, že brzy se Apple Pay i do dalších zemí.


Aktualizováno 29.5. 17:56: Radost byla zřejmě předčasná. Jak to vypadá, spuštění Apple Pay v Revolut bylo spíše chybou, než plánovanou akcí. Karty, které totiž ještě dopoledne šly přidat už nejdou, a dokonce i twitterový příspěvek o oficiální podpoře Apple Pay ve Velké Británii a Francii byl smazán. Těm co měli štěstí a podařilo se jim kartu včas aktivovat by mělo Apple Pay zůstat funkční, ostatní si budou muset zřejmě počkat na regulerní spuštění za měsíc.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Apple Pay dočasně zablokované. Revolut karta, kterou ještě ráno šlo opakovaně přidat už na další zařízení nenahraji. V zařízeních, kde již karta byla aktivována funguje dál.

Pokud se nebojíte experimentovat, tak podle reakce některých čtenářů v diskuzi pod článkem a na twitteru lze blokaci údajně obejít dočasnou změnou české adresy na britskou. Po úspěšné aktivaci Apple Pay by pak neměl být problém přejít zpět na českou adresu.


Původní článek z 29.5. 11:13:

Revolut dnes po letech slibů spustil bezkontaktní platby Apple Pay. Je to překvapení, v plánu byl až konec června. Jak jsme ovšem v redakci vyzkoušeli, přidání karty do iPhonu či Apple Watch funguje už dnes.

Revolut službu během dnešního dne spouští postupně. Nejprve šly přidat karty VISA, ale nyní už Apple Pay začíná fungovat i uživatelům s kartami MasterCard. Šikovné je, že k přidání lze využít jak fyzickou, tak virtuální kartu vygenerovanou v aplikaci. Obě přitom lze využívat k bezkontaktním platbám, a to jak na iPhonu, tak na hodinkách Apple Watch.

Podle vyjádření PR manažera Revolutu bylo dnes Apple Pay spuštěno pouze ve Francii a Velké Británii. To vysvětluje, proč přidání karty v ČR funguje jen někomu. Dříve se k nám totiž zasílaly karty vydávané právě ve Velké Británii. Pokud takové štěstí nemáte a máte novější kartu, můžete si pomoci vygenerováním virtuální karty, která se tváří jako britská. V Apple Pay by pak jako v našem případě měla normálně fungovat. Plná podpora i pro české Revolut karty by měla přijít zřejmě do dříve avizovaného konce června.

Diskuze (24) Další článek: ČD-Telematika nabídne na nádražích Wi-Fi roaming. Výhodný je hlavně pro turisty

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Měsíc, Platební karta, Platební údaj, Šťastlivec, SPU, Bezkontaktní platba, Sousedé, Konec června, Rok slibů,