Wacom Cintiq 16: grafický tablet pro poloprofesionály bude stát téměř 15 tisíc

Společnost Wacom známe v mobilním průmyslu zejména díky smartphonům řady Galaxy Note, které mají na displeji integrovanou dotykovou vrstvu, která spolupracuje se stylusem S Pen. Japonská společnost však nabízí i vlastní zařízení, a jedno z nich představila i na probíhajícím veletrhu CES v Las Vegas.

Wacom Cintiq 16 je označován jako „Creative Pen Display“, což můžeme přeložit jako 15,6" tablet s Full HD displejem a s podporou kreslícího pera. Zařízení je určeno pro grafické poloprofesionály, studenty umění a „tvůrčí nadšence“, pro které je nejvybavenější Cintiq 16 Pro až příliš drahý. Hlavním rozdílem je nižší rozlišení a 72% barevný gamut NTSC oproti 4K displej s 99% barevným prostorem Adobe RGB.

Představení grafického tabletu Wacom Cintiq 16:

Tablet má na svém těle pozici pro stylus Wacom Pen 2, který se nabíjí elektromagnetickou indukcí, nepotřebuje tedy vloženou baterii. Displej rozezná 8 192 různých úrovní tlaku a náklonů pera, takže se hodí pro kreslení a črtání všeho možného. Tablet má na zádech integrované nožky, takže na stole jej při práce můžete naklonit o 19 stupňů. Výsledné výtvory pak přenese do PC s Windows či Macu přes USB či HDMI. Cenově dostupný Wacom Citiq 16 bude stát necelých 15 tisíc, verze označovaná jako „Pro“ však stojí více než dvojnásobek.

Zdroj Wacom

Diskuze (5) Další článek: Vyzkoušeli jsme Honor View 20. S dobře vybranou tapetou si průstřelu ani nevšimnete

Témata článku: , , , , , , , Full HD + displejem, Adobe RGB, Cin, Displej, Vložená baterie, Mobilní průmysl, Full displejem, Poloprofesionál, Las Vegas, Probíhající veletrh, Hlavní rozdíl, Full HD, Harmony, Nízké rozlišení, Pro +, S PEN, Japonská společnost, NTSC,