watchOS 6 dává App Store přímo do hodinek. Apple Watch budou nezávislejší

Na konferenci WWDC 2019 nechyběla ani nová verze operačního systému pro chytré hodinky. Apple watchOS 6 je spíše než nějakou dramatickou změnou práce s Apple Watch příjemnou evolucí, vylepšením stávajících a přidáním několika nových funkcí.

Klasikou viditelnou na první pohled jsou nové virtuální ciferníky, které obohacují kolekci těch starších a přidávají více interaktivně zobrazovaných informací. Hlavní změnou je ale podpora větší samostatnosti hodinek. Té Apple dosáhl integrací obchodu s aplikacemi App Store přímo do systému watchOS 6.

Klepněte pro větší obrázek

Na hodinky půjde nyní instalovat a také aktualizovat i takové aplikace, které nejsou zrcadlem k téže aplikaci instalované v připojeném iPhonu. Díky novému API budou moci aplikace streamovat zvuk přímo do hodinek. Novými předinstalovanými aplikacemi jsou kalkulačka, audio knihy a hlasové poznámky.

Další polohou hodinek Apple Watch jsou jejich sportovní a zdravotní funkce. Díky mikrofonu nově dokáží hodinky monitorovat hlasitost prostředí, ve kterém se nacházíte. Uživatelky zase mohou ocenit sledování menstruačního cyklu. Tato funkce se dostane nezávisle na hodinkách také do iPhonu.

Nová verze hodinkové platformy Apple watchOS 6 se v tomto týdnu dostane k vývojářům, do hodinek ji Apple pustí na podzim.

Diskuze (1) Další článek: Tohle byla nejhustější keynote posledních let! Apple předvedl haldu působivých novinek

Témata článku: Apple, , , , , App Store, Nová verze, Audio, Aplikace, Samostatnost,