Wear OS Developer Preview: novinky z Androidu P půjdou i do hodinek

Google před pár dny přejmenoval název systému určeného nositelnostem. Místo Androidu Wear si tak zvykáme na označení Wear OS by Google. Google na svém blogu také informoval o jeho blížící se aktualizaci. Hodinky se v rámci aktuální testovací verze Developer Preview mohou těšit na vybrané novinky z připravovaného Androidu P.

Nová verze systému Wear OS je sice zatím určena pouze vývojářům, a to pouze pro hodinky Huawei Watch 2 a Huawei Watch 2 Classic, dává však alespoň základní představu o tom, na co se můžeme těšit ve finální aktualizaci. První novinkou je tmavé systémové schéma včetně tmavého pozadí při zobrazení notifikací. Aplikace u hodinek nově nebudou moci běžet na pozadí, pouze tehdy, když budou hodinky nabíjeny.

Bluetooth, Wi-Fi, rádia a další snímače budou nově deaktivovány, jakmile hodinky vyhodnotí, že již nejsou delší dobu nasazeny na zápěstí. A pokud u hodinek deaktivuje Bluetooth, hodinky se již automaticky nebudou připojovat k Wi-Fi. Jen tehdy, pokud budou aplikace vyžadovat připojení k internetu, nebo pokud budou hodinky na nabíječce.

Změny v systému Wear OS zcela jasně směřují k větší výdrži hodinek na jedno nabití. Google dodává, že ve finální verzi bude novinek ještě více. Nové funkce a vylepšení má v plánu přidávat „za běhu“. Pokud máte jedny ze zmiňovaných hodinek značky Huawei a chcete si vyzkoušet aktualizaci, která je primárně určena jen pro vývojáře, přesné instalační instrukce naleznete zde.

Představení Wear OS by Google z pohledu vývojářů:

Diskuze (2) Další článek: Jako Fénix z popela. První novodobé smartphony slavné značky Palm nabídne Verizon

Témata článku: Google, Huawei, , , , , , , , Tmavé pozadí, První novinka, Vývojář, Aktualizace, Dlouhá doba, Nov, Finální verze, Základní představa, Novinka, Developer Preview, Hod, Nová verze, Pře, Nová funkce, Novinky, Wear,