Co nového v aplikaci WhatsApp. Hlasovou zprávu je možné poslat k jednorázovému poslechnutí, pak zmizí

  • V tomto článku mapujeme novinky v aplikaci WhatsApp
  • Většina funkcí se nejprve testuje ve vybraných zemích
  • Poté přichází k dalším uživatelům a je nasazována plošně

Oživeno 9. prosince 2023 | Důraz na ochranu soukromí je v posledních měsících a letech patrný u prakticky všech komunikačních aplikací, WhatsApp není výjimkou. V nové aktualizaci aplikace přinese vyšší míru ochrany soukromí u hlasových zpráv.

Jedná se o známou aplikaci jednorázového zobrazení (v tomto případě tedy poslechnutí) na multimédia. Fotky a videa s jedinou možností zhlédnutí přišel WhatsApp už před dvěma lety, teď do vyšší vrstvy ochrany soukromí spadají i oblíbené hlasové zprávy. Odesilatel může nastavit, aby hlasovka po přehrání zmizela.

Klepněte pro větší obrázek

Do hlasových zpráv můžete nově sdílet i citlivější údaje bez obavy o to, že po přehrání někde zůstanou „viset“. Aby WhatsApp zachoval konzistentnost, bude hlasové zprávy s jednorázovým zobrazením stejně jako fotky a videa jasně označovat ikonou jednorázového zobrazení, což značí, že je lze přehrát pouze jednou.

Stejně jako všechny ostatní osobní zprávy jsou i hlasové zprávy s jednorázovým zobrazením ve výchozím nastavení opatřeny koncovým šifrováním. Přesnější návod na to, jak přes WhatsApp poslat jednorázová multimédia, naleznete zde. Hlasové zprávy s jednorázovým zobrazením se v těchto dnech spouští globálně pro uživatele po celém světě.

Novinky v aplikaci WhatsApp:

V pravidelně aktualizovaném článku sledujeme novinky v mobilní aplikaci WhatsApp. Část z nich se nejprve ukazuje v betaverzi, než zamíří do plné, běžně dostupné verze. Tu si bezplatně stáhnete z marketů Google Play pro Android a App Store pro iOS.

Diskuze (25) Další článek: Pozor na to, co napíšete. Přibývá počet hacknutých iPhonů prostřednictvím „odposlouchávané“ klávesnice

Témata článku: , , , , , , Přibyl, Vytváření, Reakce, Podoba, Překlep, Android Beta, Rychlá reakce, Stav, Funkce, Soukromý telefon, Verze aplikace, Novinka, WhatsApp Messenger, Multi Control, Informování, Váza, Poslední verze,