WhatsApp výrazně vylepšuje hlasové zprávy. Dovolí pauzovat nahrávání a poslouchat mimo konverzaci

WhatsApp poslední měsíce intenzivně vylepšuje svou aplikaci a často píšeme o zásadních novinkách. Tentokrát se zaměřil na hlasové zprávy, a to pořádně. Dokonce se firma nebojí novinku označit jako novou generaci hlasových zpráv. Hlasovky jsou přitom pro aplikaci velmi stěžejní způsob komunikace. Denně jich přes něj uživatelé pošlou ohromných 7 miliard.

Klepněte pro větší obrázek
WhatsApp dostává spoustu praktických vylepšení u hlasových zpráv, které mu jiné komunikátory mohou jen závidět.

Novinky se týkají jednak nového designu, ale i toho, jak fungují. Nově totiž bude možné hlasové zprávy poslouchat i mimo chat. Uživatel dokonce může číst jiné zprávy nebo na ně odpovídat, zatímco na pozadí se mu přehrává hlasovka. Ty mají navíc nový, lépe vypovídající vzhled, v rámci něhož jsou reprezenvotány zvukovými vlnami, které věrně ukazují hlasitost a pomáhají i ke sledování průběhu přehrávané nahrávky.

Naopak když hlasovku posíláte, budete konečně mít možnost nahrávání pouze pozastavit. Pokud si musíte během nahrávání ještě něco promyslet, případně vás něco vyruší, jednoduše dáte pauzu a k nahrávání se do stejného místa můžete později vrátit. Po dokončení nahrávky vám navíc WhatsApp dá možnost si zprávu poslechnout dříve, než ji odešlete.

Aplikace si dokonce pamatuje i místa pozastavení přehrávání. Když přijatou hlasovku nestihnete doposlechnout, můžete ji zastavit a později v ní pokračovat. Pokud dostáváte dlouhé zprávy, které nestíháte poslouchat, hodit se bude i nová možnost zrychleného přehrávání o rychlosti 1,5× či 2×. WhatsApp samozřejmě nezapomněl připomenout, že všechny hlasové zprávy v aplikaci jsou chráněny koncovým šifrováním. Novinky se komunikátoru dostanou v příštích týdnech.

Jak ve WhatsApp přenést data z jednoho Androidu na druhý:

Váš názor Další článek: V kapse nosíme počítač v kompaktní podobě. Proč ale mobil nikdy plně nenahradí notebook?

Témata článku: , , , , , , , , , Komunikátor, Aplikace, Uživatelé, Novinka, Konverzace, Nahrávání, Hlasová zpráva, Vzhled, Způsob komunikace,