WiMAX dobývá další česká města

České Radiokomunikace zahajují komerční provoz bezdrátového vysokorychlostního připojení k internetu pomocí technologie WiMAX v dalších městech. Poté, co s více než měsíčním předstihem spustily komerční provoz technologie WiMAX v Brně, Ostravě a Olomouci (čtěte WiMAX dorazil na Moravu. Připojeno Brno, Ostrava a Olomouc), přichází společnost s rozšířením do dalších měst. Nově se zákazníci mohou připojit k internetu pomocí technologie WiMAX také v Liberci, Pardubicích, ve Znojmě a v další části Brna.

Rozšířením služby WiMAX do Liberce, Pardubic a Znojma je technologií pokryto celkem sedm měst. Uvedené lokality jsou součástí druhé vlny spouštění technologie WiMAX v rámci České republiky. „V Brně se jedná už o druhou spuštěnou základnovou stanici, a ještě v průběhu léta zprovozníme třetí vysílač. I v případě Liberce plánujeme spuštění další základnové stanice,“říká Marcel Procházka, manažer rozvoje služeb a podnikání Českých Radiokomunikací.

WiMAX, někdy laicky označován jako „pevná linka vzduchem“, nabízí oproti DSL službám více než trojnásobný dosah od ústředny a další řadu výhod. Tomu odpovídá i symetrická rychlost, která dosahuje dle tarifu až 5/5 Mb/s. Technologie pracuje v licencovaném pásmu, což zaručuje vysokou garantovanou spolehlivost této služby. Připojení k internetu pomocí technologie WiMAX je primárně určeno firemním zákazníkům pod názvem Business WiMAX, pro rezidentní zákazníky je připravena jedna varianta služby Premium WiMAX.

Diskuze (5) Další článek: Samsung krizi nepociťuje, prodal 52 milionů mobilů

Témata článku: , Symetrická rychlost, Meš, Měsíční předstih