Windows Mobile: nové užitečné aplikace

Používejte špičkový kalendář, ovládněte dálkově stolní počítač a jeho programy, spravujte přehledně své finance. Dále představujeme dobrou RSS čtečku a aplikaci pro cestovatele. Vybere si každý, jak majitelé zařízení na platformě PocketPC, tak se smartphony.
Kapitoly článku

Papyrus Calendar 1.3

Společnost SBSH Mobile Software již dlouhou dobu vyvíjí špičkový kalendář Papyrus, který nabízí spousty užitečných funkcí a kompletně nahrazuje původní kalendář ve smartphonech. Před nedávnem spatřila světlo světa značně vylepšená verze 1.3, která se může pochlubit i českou lokalizací.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Denní náhled • zobrazení úkolů v listu

V kalendáři můžete vaše schůzky a poznámky prohlížet v denním, týdenním nebo měsíčním zobrazení. Velikou výhodou oproti základnímu kalendáři je, že si můžete nastavit, jaké zobrazení chcete používat jako výchozí. Upomínky a schůzky můžete přehledně třídit do skupin, přidávat k ním grafické ikonky nebo je barevně odlišovat. V případě potřeby využijete i další funkce, jako například přidání detailů z kontaktů přímo do poznámky. V nastavení programu si můžete vybrat z několika filtrů, které se starají o pohodlné zobrazování poznámek na homescreenu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Mřížka s úkoly • měsíční zobrazení s malým přehledem

Možnosti nastavení Papyrusu jsou vskutku rozsáhlé, díky tomu si program můžete nastavit přesně podle svých potřeb a požadavků. Pokud máte již zakoupenou starší verzi programu, nemusíte platit upgrade, jelikož licenční údaje jsou přenosné i do nových verzí. Papyrus Calendar je určený pouze pro smartphone telefony s operačním systémem Windows Mobile 2002, 2003/SE a 5.0. Nechybí mu ani podpora telefonů s QVGA (240 × 320) či Square (240 × 240) displejem.

Výrobce: SBSH Mobile Software
Cena plné verze:
18 USD
Download demoverze


Compact Remote Control 2.0

Většina z nás používá počítač také k poslechu hudby nebo sledování videa. Určitě znáte ty situace, kdy vám ve vedlejším pokoji hraje na maximum vaše oblíbená písnička. a vy mezitím něco kutíte v jiné místnosti. Náhle chcete přepnout na další skladbu, případně její přehrávání úplně pozastavit. Samozřejmě můžete přejít do pokoje a provést požadovaný úkon přímo u počítače. Pohodlnější by ale bylo provést to přímo z místa bez nutnosti někam odbíhat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Konfigurace programu • aktivní aplikace

Pokud u sebe zrovna budete mít smartphone s Windows Mobile a s nainstalovaným programem Compact Remote Control, pak to pro vás bude hračka. Tato aplikace zvládá obsluhovat nejpoužívanější počítačové programy přímo z vašeho telefonu. A to buď přes Wi-Fi, Bluetooth, nebo GPRS/EDGE.

Program podporuje ještě ovládání přes USB kabel, ale vzduchem z jiné místnosti je to přece jen mnohem efektivnější. S aplikací můžete pohodlně ovládat programy jako Windows Media Player, WinAmp, PowerDVD a další. Na konferencích oceníte možnost pracovat na dálku s prezentací v programu PowerPoint. V případě potřeby můžete uložit i screenshot z aktuální obrazovky.

Program oceníte i v situaci, kdy potřebujete nutně odejít z domu, ale na počítači vám ještě musí doběhnout nějaké procesy. Jednoduše jej necháte dokončit svou práci a pak jej přes datová spojení jediným příkazem vypnete na dálku. Remote Control 2 je určený pro všechny Smartphony s OS Windows Mobile 2003 a vyšší, nechybí mu ani podpora QVGA displejů. K jeho spuštění je potřeba v telefonu mít nainstalované rozhraní .NET Compact Framework 2.0 SP1.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ovládání WinAmpu • práce s prezentací v PowerPointu

Výrobce: NikaFX.com
Cena plné verze:
16 USD
Download demoverze
Download .NET CF 2.0 SP1


A6.Times

RSS čteček pro Windows Mobile není nikdy dost, tento týden se o vaši přízeň bude ucházet program A6.Times, který budou pravděpodobně uživatelé PocketPC již znát. Nyní ale společnost Alien6tech představila i smartphone verzi, která je navíc optimalizovaná pro Windows Mobile 5.0.

A6.Times je RSS čtečka s podporou standardů RSS 0.91, 0.92, 1.0 a 2.0, Atom 0.3 a 1.0 a RDF. Vaše oblíbené informační zdroje si můžete třídit do skupin, v nastavení programu je možné navolit, jak často se mají kanály aktualizovat. Uživatele, kteří nemají u operátora aktivní neomezený datový tarif, potěší i možnost offline prohlížení novinek. Před odchodem do práce si například připojíte vaše zařízení k PC, přes internet a ActiveSync stáhnete novinky do offline módu a celý den můžete vstřebávat nové informace z celého světa.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Čtení novinek • přehled zdrojů

Program podporuje zobrazení ve fullscreenu, problém mu nedělá ani landscape režim. Spustíte jej na všech zařízeních s OS Windows Mobile 2003 a vyšší. Ke spuštění budete opět potřebovat .NET CF 2.0.

Výrobce: Alien6tech
Cena plné verze:
25 USD
Download demoverze pro Smartphone, PocketPC
Download .NET CF 2.0 SP1


V následující kapitole prozkoumáme další programy pro Windows Mobile

Témata článku: , , , , Mobil, WinAmp, Wind, Kutí, Nov, Phone Guard, Mzda, MOBI, Požadovaný úkon, Windows Mobile, Win, Windows!, Papyrus, Aplikace