WND Wind DUO 2200: agent dvou tváří

Zapomeňte na mobily tak, jak je znáte. Wind DUO vám ukáže, že dvě jsou víc než jedna a nepůjde jen o SIM karty...

V dnešní době už je zcela běžné, že lidé vlastní více než jeden mobil. Někteří mají po kapsách dva přístroje, ti největší mobilmaniaci i více. Důvod je poměrně prostý, jeden telefon bývá soukromý, druhý služební. Nebo jsou soukromé oba, ale díky nejrůznějším balíčkům nebo programům služeb, třeba pro rodinu a přátele, ušetří jejich majitel měsíčně nemalou částku za volání a další služby. Oblíbenou variantou jsou také paušální programy spolu s předplacenou kartou ze speciální edice a výhodným bonusem.

I na našem webu jste si již mohli přečíst o telefonech, které pojmou dvě karty SIM najednou a některé je dokonce udrží na příjmu obě současně. Takový telefon ovšem designově a konstrukčně nevyčnívá z řady svých jednoslotových kolegů. Nyní se ovšem objevilo něco, co stírá vše co jste doposud viděli. Korejská společnost WND Telecom představila telefon nazvaný Wind DUO 2200, jenž je opravdu určen pro dvojici SIM karet, ale vše je vyřešeno způsobem nanejvýš nekonvenčním.

On to totiž tak úplně telefon není, jsou to totiž telefony! Jedná se o taková mobilní siamská dvojčata, dva telefony „srostlé“ v jeden. Každý má svůj displej, klávesnici, fotoaparát i kartu SIM (obě jsou na příjmu současně), ale jinak je to jako mít dva přístroje. Vlastně je zde jedna výhoda, data mohou být sdílena, máte tak dispozici jeden telefonní seznam, poznámky, kalendář, atd. Obě strany jsou odlišeny barevně, takže není problém mezi sebou obě čísla rozlišit, na výběr jsou kombinace černo-stříbrná, žluto-stříbrná a fialovo-stříbrná.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Wind DUO 2200 hýří barvami, jedna ze stran ale bude vždy stříbrná

Na technicky totožných stranách telefonu najdeme TFT LCD displej s rozlišením 240 × 320 bodů, jenž je schopný zobrazit 262 tisíc barev, standardní sadu numerických kláves, dvě funkční klávesy a tlačítko pro příjem a ukončení hovoru. Dále kruhovou klávesu pro pohyb v menu a potvrzovací klávesu ve středu. Na boční straně se krom obligátních tlačítek pro regulaci hlasitosti objevily také sloty na karty SIM a paměťové karty. Předpokládám, že i baterie se bude vkládat z boku. Telefon má při hmotnosti 95 gramů rozměry 98 × 48 × 17 milimetrů.

2200-Duo-vbig-rotate.gif
A tady už názorná ukázka telefonu s dvěma tvářemi

Pracovat umí ve třech pásmech sítě GSM, podporu sítí UMTS nenabízí. Oba fotoaparáty mají rozlišení 2 Mpx, ve dvojici se v těle telefonu sejdou i paměťové karty microSD. Samozřejmě nechybí podpora nejrozšířenějších hudebních a video formátů, konektivita je ale poněkud slabá. Data lze přenášet jen GPRS, EDGE chybí. Nezapomnělo se alespoň na Bluetooth s podporou profilu A2DP, k počítači lze telefon připojit ještě USB kabelem.

Nevím jak vám, ale mě tento koncept příliš do oka nepadl, svou měrou k tomu ale určitě přispěl zvyk. Ten je prostě železná košile a na dvojitý mobil bych si asi nezvykl. To ovšem neznamená, že by takováto konstrukce nemohla spoustě lidí vyhovovat. Prostě patří k mobilům, které si buď zamilujete nebo zavrhnete. Špatnou zprávou je, že k nám se WND Wind DUO 2200 asi vůbec nedostane, přesto jsme si jeho existenci nechtěli nechat jen pro sebe.

WND Wind DUO 2200 ve zkratce:

  • rozměry a hmotnost: 98 × 47,5 × 17,3 mm, 95 g
  • sítě a datové přenosy: GSM (900, 1800, 1900 MHz) / GPRS (10)
  • displej: aktivní TFT, rozlišení 240 × 320 bodů, 262 tisíc barev
  • fotoaparát: rozlišení 2 MPx, natáčení videa
  • konektivita: bluetooth verze 2.0 (stereo A2DP), miniUSB (USB 2.0)
  • paměť: dva sloty pro paměťové karty microSD
  • výdrž: 180 hodin v pohotovostním režimu nebo 3 hodin hovoru
  • podpora multimediálních formátů: MIDI, sp-MIDI, MP3, AAC, AAC+, MPEG-4 a H.263
  • další funkce: podpora Javy, e-mailový klient, synchronizace s PC
Diskuze (6) Další článek: Vynález Sony Ericssonu: přenos dat pohybem prstu

Témata článku: Win, Názorná ukázka, TV +, Tvář, Duo, Agent, Wind