Xiaomi Black Shark bude pořádné monstrum. Spíše herní tablet než kapesní mobil

Když jsem včera psal o příchodu herního mobilu Xiaomi, narazil jsem na rendery čehosi, co připomíná Nintendo Switch. Zdály se mi trochu odtržené od reality, takže jsem je nepoužil, ale dnes se objevila fotka stejného stroje. Kvalita je mizerná a rozlišení malé, takže ji těžko můžeme brát jako definitivní potvrzení, ale jestli to tam opravdu bude, tak Xiaomi chystá opravdové herní monstrum – spíše herní tablet, než mobil.

Pokud budeme odhadovat rozměry podle konektorů, pak bude mít displej úhlopříčku cca 5,7" a poměr stran 16:10. Ostatní spekulované parametry uvedené níže zůstávají, datum premiéry v pátek 13. dubna také. Přiložené benchmarky (viz galerie) zdaleka překonávají současnou špičku žebříčku Antutu:

Původní článek vyšel ve středu 4. dubna s následujícím nadpisem:

Xiaomi potvrdilo nadupaný herní mobil. Černý žralok připlave příští týden

Utekl teprve týden od premiéry bezrámečkového Mi Mix 2S a Xiaomi oznámilo další velkou akci. Znovu se odehraje v Šanghaji, tentokrát v pátek 13. dubna a představí se  projekt Black Shark – špičkově vybavený smartphone orientovaný na hry.

Těžko říct, co to v dnešní době znamená, vždyť i ty nejnáročnější hry z Google Play zvládnou i mobily střední třídy. Ale nechme se překvapit.

Telefon pravděpodobně vůbec neponese logo Mi, ale pouze žraloka, který se ve znaku nahání s drakem. Uvnitř nelze čekat nic jiného než Qualcomm Snapdragon 845, doplní jej 8 GB RAM aúložiště o kapacitě až 256 GB. U displeje lze čekat obnovovací frekvenci 120 Hz. Black Shark se na trhu postaví Razer Phonu, „Žralok“ by však měl být výrazně levnější.

Via GSM Arena

Diskuze (4) Další článek: Pokémon Go slaví Den Země. Pošle hráče do přírody sbírat odpadky

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Herní tablet, GSMArena, Nintendo Switch, Drake, #Xiaomi, Žralok, Původní článek, Mobil, Herní, Herní monstrum, Drak, Dnešní doba, Příští týden, Nejnáročnější hra, Herní razer, Pór,