Xiaomi dokončuje továrnu pro budoucí 5G telefony. Vyrobí jich 60 za minutu

Xiaomi není klasickým výrobcem smartphonů, tak jak to známe u ostatních značek na trhu. V drtivé většině případů jeho smartphony a příslušenství vyrábí nasmlouvané firmy, které s Xiaomi konzultují design, na telefon nalepí jeho logo a do telefonů nahrají požadovaný software s nadstavbou MIUI. Podle zdroje si však chce Xiaomi budoucí 5G vlajkové modely vyrábět úplně samo. Nová továrna bude chrlit telefony tempem 60 kusů za minutu!

Továrna Xiaomi se nachází v o pekingské oblasti BDA (Beijing Economic Technological Development Area), a dokončena bude již v prosinci. Na výměře 187 tisíc metrů čtverečních se počítá s automatizovanou výrobou telefonů, a také s vývojem cloudových a 5G služeb, které zde budou mít i vlastní laboratoř. V první testovací fázi chce Xiaomi v továrně vyrobit milion telefonů, a pokud bude vše probíhat bez problémů, rozjede se výroba na plné obrázky. Čínská značka chce svou továrnu v prvé řadě využít i pro rychlé online prodeje, tzv. Flash sales.

Technologický lídr současnosti? Jednoznačně Xiaomi:

S přesně danými výrobními kapacitami půjde tyto akce naplánovat daleko častěji, a pokud telefony pochybí, výrobní linky je rychle dovyrobí. Maximální výrobní kapacita nové továrny Xiaomi činí přes 30 milionů telefonů za rok.

Zdroj Mydrivers

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (3) Další článek: Android měl velkou bezpečnostní chybu. Fotoaparát telefonu šel ovládat na dálku!

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Nová továrna, Pro +, Výrobní kapacita, Mydrivers, BDA, Telefon, Milión telefonů, Beijing, Továrna,