Xiaomi má nový reproduktor s rychlým bezdrátovým nabíjením pro mobily

Xiaomi zároveň s novými smartphony a ultra-rychlou 65W nabíječkou představilo nový Bluetooth reproduktor s funkcí bezdrátového dobíjení. Stačí položit telefon s Qi technologií na držák reproduktoru a ten jej začne dobíjet. Nejde o zcela nový mix řešení – kombinované nabíjecí reproduktory už prodávají i jiní výrobci – produkt Xiaomi bude ale patřit k těm cenově dostupnějším.

Výrobce zvolil důmyslné provedení, v rámci nějž se telefon pokládá na šířku na přední stranu repráku, kde leží nakloněn o 20° proti svislé ose. Podporovány jsou veškeré telefony s Qi nabíjením, jako benefit pro smartphony vlastní značky (Mi 9 Pro, Mi 10, Mi 10 Pro) ale výrobce poskytuje rychlejší dobíjení s výkonem 30 W.

Pokud budete nabíjet novinky Mi 10 nebo Mi 10 Pro, rozpozná umělá inteligence XiaoAI, že telefon leží na reproduktoru a aktivuje ambientní displej s velkým zobrazením času. Reprák s mobilem tak v této sestavě nahradí stolní hodiny. Novinka je prodeji zatím pouze na čínském trhu za cenu v přepočtu okolo 800 Kč (bez daně). Do Evropy by se praktický reproduktor mohl dostat později, cena bude pravděpodobně o něco vyšší.

Váš názor Další článek: Android 10 také pro Asus ROG Phone II. Speciální ovladače podporuje už 200 her

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , Evropa, Výrobce, Telefon, Bluetooth reproduktor, Reprák, MOBI, Pro +, Dobíjení, Mobil,