Xiaomi Mi Band 5 vůbec poprvé mimo Čínu nabídne NFC, a zřejmě i mikrofon

Chytré náramky Xiaomi jsou jakýmsi etalonem chytrých fitness doplňků, ovšem čínský výrobce svou domovskou zemi stále odděluje od zbytku světa. A bylo to vidět i v případě aktuální generace náramku Mi Band 4. Zatímco čínská verze dostala NFC a mikrofon (a její první milion se prodal již za osm dní), evropská varianta si musela nechat zajít chuť. 

NFC v náramku může být v Číně použito např. pro bezkontaktní platby nebo místo čipové karty při dojíždění v MHD. Mnoho neoficiálních dovozců navíc Mi Band 4 objednávalo přímo čínskou verzi náramku s NFC, a Xiaomi si toho je velmi dobře vědomo. A zřejmě díky tomu se NFC dostane i do globální varianty připravovaného náramku Mi Band 5. Jeho představení se očekává ve druhém čtvrtletí příštího roku, a podle aktuálních spekulací by měl být náramek zase o něco výkonnější, vybavenější a více odolnější.

Stejně jako v předchozích letech se o jeho samotnou výrobu postará společnost Huami, se kterou značka Xiaomi souběžně pracuje na několika projektech. A tato spolupráce není žádným překvapením, Xiaomi totiž nemůžeme brát jako běžného výrobce. V oblasti elektroniky dělá Xiaomi věci trochu jinak, než je běžně zvykem.

Představení aktuální generace náramku Mi Band 4:

Zdroj Tizenhelp

Diskuze (5) Další článek: Autoblow AI: Umělá inteligence se dívala na Pornhub a pomohla vytvořit dokonalý simulátor orálního sexu

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Pop, Mikro, Čínská verze, Dojíždění, Huami, Náramek, Cin, Outside,