Xiaomi Mi Pad 4: zajímavý poměr výkonu a ceny konečně i mezi tablety

Společně s Redmi 6 Pro včera Xiaomi v Číně představilo i nový tablet s Androidem - Mi Pad 4. Ten nabídne zaoblené kovové unibody s 8" displejem, který má rozlišení 1 920 × 1 080 pix (poměr stran 16:10). Boční rámečky byly, oproti Mi Pad 3, zúženy, aby se tablet lépe držel v jedné ruce. V širokém horním rámečku jeumístěna 5MPx selfie, hlavní fotoaparát na zadní straně používá maximální rozlišení 13 MPx. 

Pod kapotou tepe 2,2GHz osmijádro Snapdragon 660, které spolupracuje s až 4GB RAM. Interní úložiště je maximálně 64GB, půjde však ještě doplnit microSD kartami. Celek doplňuje slušná baterie o kapacitě 6 000 mAh. Tablet bude k dostání ve Wi-Fi a LTE verzi, které budou odstupňovány podle ceny. Placka na domácí použití vyjde na 170 dolarů (3 750 Kč), a to v konfiguraci 3GB RAM + 32GB paměti. V případě LTE varianty s mobilními daty (4GB RAM + 64GB úložiště) je cena stanovena v přepočtu na 4 850 Kč. Datum zahájení prodejů Mi Pad 4 v Evropě zatím neznáme.

Xiaomi se rozjelo. Toto je představení Mi 6X s čistým Androidem:

Diskuze (16) Další článek: T-Mobile přidá předplacenkářům stovku kreditu na prázdniny. Musíte ale dobít aspoň za 400 Kč

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , Poměr, Pad, Boční rámec, Nový tablet, Interní úložiště, Maximální rozlišení, Karta MicroSD, Hlavní fotoaparát, Zadní strana, RAM, Dolar, Evropa, Domácí použití, Datum zahájení,