Xiaomi Mi Smart Band 6 nemá GPS, zato změří SpO2. Nabíjí se jednou za 14 dní

  • Xiaomi se pochlubilo novou generací populárního náramku Mi Band
  • Těšte se na větší AMOLED displej i na měření SpO2
  • GPS se však do výbavy ani tentokrát nedostalo

Xiaomi dnes společně s topmodely řady Mi 11 představilo i novou generaci chytrého náramku Mi Smart Band 6, který je nástupcem loňského Mi Band 5. Hlavní změnou je výrazně větší Super AMOLED displej, měření okysličení krve nebo více různých cvičení. Detekce však stále využívá jen gyroskop a akcelerometr, na GPS se ani tentokrát nedostalo.

Displej tentokrát narostl na úhlopříčku 1,56 palce, Xiaomi vsadilo na Super AMOLED s rozlišením 486 × 152 bodů (jemnost 326 ppi) krytý temperovaným sklem. Na přímém slunci oceníte maximální jas až 450 nitů, v nastavení náramku bude možné jas displeje ručně upravit. Samotné tělo měří 47 × 19 × 12,7 milimetrů a pyšní se zvýšenou odolností 5 ATM. Tělo je všech případech černé, hned ze startu si budete moci vybrat z šesti barevných řemínků (černá, oranžová, žlutá, zelená, slonovinová a modrá). Pásky vhodně doplníte více než 60ti různými ciferníky.

Náramek sám od sebe rozpozná šest fitness aktivit, dalších třicet (např. tanec, basketbal nebo box) si můžete spustit ze zápěstí ručně. Na vnitřní straně je připraven kontinuální měřič srdečního tepu a okysličení krve (SpO2), které se společně využívají při detekci stresu. Od něj vám zase pomohou názorná dechová cvičení. Náramek dále monitoruje kvalitu spánku, včetně jednotlivých spánkových fází, nezapomnělo se ani na menstruační kalendář. Mi Smart Band dále upozorňuje na zmeškané notifikace, popř. jej využijete i jako vzdálenou spoušť fotoaparátu.

K vnitřní straně náramku připojíte magnetickou kolébku, přes kterou se dobíjí integrovaná 125mAh Li-Pol baterie. Z nuly na sto náramek dobijete za necelé dvě hodiny, v pohotovostním režimu vydrží až 14 dní na jedno nabití. O úspěšné propojení a synchronizaci náramku s telefonem se starají aplikace Xiaomi Wear a Mi Fit, Mi Smart Band 6 připojíte ke smartphonům s Androidem 5.0 a vyšším, popř. k iPhonům s iOS 10 a novějším. Cenu ani případnou dostupnost náramku v Česku zatím neznáme.

Toto je aktuálně prodávající se náramek Mi Band 5:

Diskuze (16) Další článek: Xiaomi Mi 11 Ultra má dva displeje a nejlepší foťák na trhu

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , Super AMOLED, Displej, IPhonům, Smart Band, Já Fit, Nastavení náramku, Super AMOLED displej, Česká republika, Nová generace, Náramek, SMA,