Xiaomi MiaoMiaoCe je teploměr, který nalepíte na dítě a v mobilu sledujete teplotní křivku

Občas mám pocit, že se inovace nesou v duchu „vzít cokoliv a připojit to ke smartphonu – za každou cenu, nevadí, že to nedává smysl“. Dětský teploměr Xiaomi MiaoMiaoCe Baby Thermometer je přesný opak, spojení s mobilem posouvá měření tělesné teploty na vyšší level.

Postup je takový, že drobný kulatý modul (32mm v průměru, 8 mm v nejtlustším bodě) se začátkem nemoci nalepíte dítěti do podpaží. Tam vydrží několik dní, což obvykle stačí na překlenutí nejhorší fáze nemoci. Informace o teplotě se přenáší bezdrátově a kontinuálně. Kvůli měření tak nemusíte dítě budit a nemáte k dispozici jen několik údajů denně, ale v aplikaci vidíte souvislou křivku. Do té je možné vyznačit podávané léky a jiné zákroky, snáze tak můžete vyhodnotit, zda se dostavil požadovaný efekt.

MiaoMiaoCe není produkt určený pro evropský trh, takže na nákupy musíte do Číny, aktuálně se prodává za 25 dolarů, tedy asi 550 Kč.

Diskuze (7) Další článek: Velký únik: které smartphony budou v roce 2018 postaveny na Snapdragonu 845?

Témata článku: Xiaomi, , , , , , Vysoký level, MOBI, Nemoc, Měření, Křivka, Evropský trh, Tělesná teplota, Dítě, Baby, Teplota, #Xiaomi, Přesný opak, Kter, Mobil, Teploměr, Požadovaný efekt, Dolar,