Xiaomi, Oppo a Vivo vytvořili alianci pro „vlastní“ AirDrop. Přidají se i další?

Xiaomi, Vivo a Oppo vytvořili společnou alianci, jejímž cílem je vytvořit službu pro přenos souborů podobnou AirDropu, která by fungovala na Androidu mezi smartphony různých výrobců. Anglický název aliance ještě nemá, podle hrubého překladu z čínštiny by se mělo jednat o Inter-Transfer Alliance.

Aliance si dala za cíl dotáhnout vývoj přenosové služby, která by sloužila k rychlému sdílení fotek a dokumentů, a to potažením prstu nebo jediným kliknutím. Přenosy souborů mají stát minimum energie a nebude k nim třeba internetové spojení, zapínání konektivity v Nastavení ani aplikace třetích stran. Nový přenosový standard má využívat Bluetooth, aliance u něj uvádí maximální přenosovou rychlost až 20 MB/s. U konkurenta AirDropu aktuálně probíhá neveřejné beta testování.

Jak vlastně funguje Apple AirDrop?

Aliance má v současné době tři členy, zastřešuje ji Xiaomi, která zve otevřeně ke spolupráci další výrobce. Je zřejmé, že se do aliance brzy dostanou i podznačky aktuálních členů, tedy Realme a Redmi. Není však na podobnou konkurenční službu příliš pozdě? A není vlastně zbytečná, když už máme ve smartphonech delší dobu rychlejší Wi-Fi Direct?

Zdroj Weixin

Diskuze (4) Další článek: Výrobce Nokií prodloužil garantovanou softwarovou podporu některým starším modelům

Témata článku: Oppo, Vivo, Xiaomi, , , , , , , , , , , , Ali, Sdílení fotek, Přenos souborů, Pro +,