Xiaomi spolupracuje s Mastercard. Přivezlo chytrý náramek, se kterým zaplatíte v obchodě

Nedlouho po premiéře se vylepšená verze chytrého náramku Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC s přidanou podporou bezkontaktních plateb dostává také na český trh. Aby s náramkem bylo možné platit, je potřeba dohoda výrobce s karetní společností a jednotlivými bankami. Tu se podařilo Xiaomi zajistit s Mastercard a v tuto chvíli dvěma bankami: ČSOB a mBank.

Pokud máte kartu vydanou některou z těchto bank, budete si ji moci virtualizovat do chytrého náramku a pak s ním platit na terminálech v obchodech přiložením zápěstí podobně jako při platbě chytrými hodinkami. NFC verze náramku Mi Smart Band 6 už je v prodeji, stojí 1 299 Kč. Původní varianta náramku bez NFC zůstává nadále v prodeji a je o stovku levnější.

Kromě přidaného NFC zůstává výbava nově prodávaného „platebního“ náramku stejná jako u původní verze. Náramek obsahuje 1,56palcový AMOLED displej, dokáže běžet až ve 30 různých sportovních režimech, monitoruje zdraví, hlídá kvalitu spánku i hladinu kyslíku v krvi (SpO2). Dobíjí se pomocí magnetického konektoru a na baterii může vydržet až 12 dní.

Jednoduché placení

Fyzickou platební kartu je třeba nejprve „nahrát“ ve formě tzv. tokenu do náramku. Děje se tak pomocí aplikace Xiaomi Wear, která slouží k obsluze nositelných příslušenství. Další postup je už podobný jako při platbě mobilním telefonem nebo hodinkami. V náramku vyberete uloženou kartu a vložíte PIN kód nastavený v aplikaci před první platbou. Toto odemknutí umožňuje snadné a rychlé platby s náramkem na zápěstí po dobu 24 hodin nebo do sejmutí z ruky, poté je nutné PIN kód zadat znovu.

Platba se provede přiložením zápěstí k bezkontaktnímu terminálu. Funkce inteligentní autentizace zabraňuje nechtěným platbám tím, že vyžaduje, aby uživatel přejížděl z jedné strany obrazovky náramku na druhou. Poté je zařízení aktivováno a transakci je možné provést. Jako první umožňuje platbu chytrým náramkem Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC banka ČSOB. Dále bude platba tímto zařízením podpořena i platební kartou Curve, funkce bude dostupná od 25. října. V následujících týdnech se pak připojí mBank a v budoucnu i další banky.

Vyzkoušeli jsme Xiaomi Mi Smart Band 6 (verzi bez NFC):

Diskuze (3) Další článek: Řemínek Mudra Band umožní ovládat Apple Watch jednou rukou. Využívá k tomu nervové signály

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , Banka, Náramek, Smart Band, Xiaomi Wear, Obchod, Curve, Platba,