Xiaomi ukázalo nové baterie pro telefony. Mají až o 10 % vyšší kapacitu při zachování stávajících rozměrů

Čínské Xiaomi se pochlubilo novou technologií baterií, díky které mohou mít mobilní akumulátory až o 10 procent vyšší kapacitu, a to při zachování stávajících rozměrů. Xiaomi za to vděčí vnitřnímu přeuspořádání jednotlivých součástí baterie, díky němuž dostanete z baterie na jedno nabití až 100 minut běhu telefonu navíc.

Xiaomi se u baterií zaměřilo i na vnější plášť či na nový 90° bezpečnostní modul PCM (Protection Circuit Module), a to zejména s ohledem na úsporu prostoru. Xiaomi dále baterii osadilo novým čipem, který využívá pokročilé bezpečnostní algoritmy a současně prodlužuje životnost baterií při nabíjení přes noc, kdy nedochází k „přebíjení“ baterie. Novinkou je také nový způsob regulace teploty baterie při dobíjení, který má taktéž přispět k její vyšší životnosti.  Výroba nových baterií od Xiaomi započne ve druhé polovině příštího roku, takže do řady Xiaomi 12 se nový typ baterií určitě nedostane.

Pitváme mobilní baterii:

V oblasti mobilních baterií dnes novinky moc často nevídáme, a tak je každá, byť drobná, inovace velmi vítaná. Mobilní výrobci se stále zaměřují „na to jednodušší“, čímž je co nejrychlejší nabíjení baterií, ovšem jejich samotná technologie a z ní vyplývající omezení, se již celou řadu let nezměnily. V poslední době sice velmi často slýcháme o „průlomových“ grafenových bateriích, které mají do mobilů přinést nevídanou výdrž na jedno nabití. Stále se o nich však jen a jen hovoří, a žádný z výrobců nechce udělat první krok. 

Zdroj Weibo

Diskuze (1) Další článek: Veletrh MWC 2022 proběhne v tradičním jarním termínu. Přísná hygienická opatření ale zachová

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Telefon, Úkaz, Rozměr, Nová baterie, Zachování, Vysoká kapacita, Kapacita, PCM, Pro +