Xiaomi Watch Color: Kulaté a ocelové tělo, dlouhá výdrž a spousta barviček

Xiaomi do roku 2020 vkročilo s první novinkou – chytrými hodinkami Watch Color. Jde o další hodinky, které bude Xiaomi nabízet přímo pod vlastní značkou (ostatní nesou i značky partnerů Amazfit, Huami, Haylou a další). Hodinky mají kruhové tělo z nerezové oceli o průměru 46 mm se dvěma ovládacími tlačítky a 1,39" AMOLED displej s rozlišením 454 × 454 pixelů.

Jak už název napovídá, důležitý je zde design, barvy a široké možnosti přizpůsobení. Hodinky půjde sehnat ve dvou barvách (stříbrné a černé), se sedmi různými pásky a to doplňuje hned 110 originálních ciferníků. Stačila tedy jednoduchá matematika a PR oddělení Xiaomi se může chlubit působivým číslem 1 540 originálních kombinací. Z fotek je patrné, že se myslelo i na děti.

I tentokrát Xiaomi staví na proprietárním systému s několika předinstalovanými aplikacemi, nechybí trackování aktivit (běh, jízda na kole, plavání a další), měření tepu, sledování spánku. Hodinky samozřejmě mají vlastní GPS a GLONASS, nechybí NFC pro bezkonaktní platby, ovšem se službou AliPay v ČR nepochodíte.

Velkou výhodou je dlouhá výdrž: při běžném používání až 14 dní a v případě vypnutí chytrých funkcí dokonce 22 dní. Se zapnutou GPS vydrží 22 hodin, což je stále velmi působivý výkon. K nabití 420mAh akumulátoru slouží magnetická kolébka. Potěší podpora Androidu a Apple iOS.

Hodinky Xiaomi Watch Color se zatím prodávají pouze v Číně za 799 juanů, tedy v přepočtu 2 600 Kč bez daně. Zda se podívají i k nám prozatím nevíme, nicméně se spekuluje, že by mohly dorazit dokonce i v menší 42mm variantě.

Diskuze (9) Další článek: Withings ScanWatch: První hodinky na světě, které změří EKG i spánkovou apnoi

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , , , , Dlouhá, Watch Color, Česká republika, Dlouhá výdrž, Barvička, Alipay, Xiaomi Watch, Huami, Možnost přizpůsobení, Apple IOS,