Xperia 1 IV má přinést zásadní vylepšení fotoaparátu. Kvůli tomu ale může být i neúnosně drahá

  • Rýsuje se možná nejlepší fotomobil letošního roku
  • Sony u Xperie 1 IV podstatně vylepší rozlišení fotoaparátů
  • Za nový topmodel si však nechá i řádně zaplatit...

Aktuálně nejvybavenějším fotomobiem od Sony je Xperia 1 III, která se s letošním roce dočká právoplatného nástupce. A zprávy z čínské sociální sítě Weibo naznačují, že mezigenerační upgrade bude dost významný. Jako hlavní foťák tentokrát poslouží 48Mpx snímač, který doplní 48 nebo 50Mpx širokáč a 48Mpx teleobjektiv. Už s 12MPx foťáky dokázalo Sony doslova zázraky, a tak se těšíme, čímž nás značka překvapí tentokrát. Už na papíře to totiž vypadá na to, že se blíží nejlepší fotomobil letošního roku.

Výkonově nemůžete samozřejmě čekat nic jiného, než nejvýkonnější Snapdragon 8 Gen 1, který bude pevně spjat až s 16GB operační pamětí, na níž naváže až 512GB interní úložiště. Samotný 6,5" displej s QHD+ rozlišením dostane do výbavy podporu 120Hz obnovovací frekvenci. 5 000mAh baterii dobijete až 45 Watty, čímž Sony dorovná aktuální rychlonabíjecí metu od Samsungu. Na boku telefonu můžete očekávat čtečku otisků prstů zabudovanou do zamykací klávesy a také samostatnou spoušť fotoaparátu. Na spodní hraně zůstane vedle USB-C zachován i sluchátkový jack!

Sony tedy i nadále zůstane „své“, nepodlehne žádným marketingovým, a zřejmě ani designovým, trendům. Jenže „svá“ bude i koncová cena, která je u topmodelů japonské značky vždy o něco vyšší, než bychom si představovali. Jenže už Xperia 1 III 12/256 GB stojí aktuálně v Česku bezmála 30 tisíc korun. Čtvrtá generace jedničkové Xperie má být dražší o šest až dvacet procent, což by v nejhorším případě dělalo zhruba 36 tisíc korun! Představení telefonu má proběhnout v květnu, jenže na trh to novince zřejmě potrvá ještě dalších pár měsíců.

Aktuálně prodávaná generace Sony Xperia 1 III:

Via Weibo

Diskuze (6) Další článek: Odpovídejte na WhatsApp zprávy z hodinek. Aplikace WristChat pro Apple Watch má i QWERTY klávesnici

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , F +, Vylepšení, Česká republika, Zásadní vylepšení, Letošní rok, Rozlišení, Via Weibo, Sony Xperia