Xperia Arc: jak fotí a natáčí Exmor R (galerie)

Sony Ericsson Xperia Arc má ambice stát se nejlepším fotomobilem na trhu. Podaří se mu s technologií Exmor R předehnat konkurenci?

Sony Ericsson Xperia Arc už se nějakou dobu těší naší pozornosti a ještě než ji úplně dotestujeme, podívejte se, jaké výstupy podává vestavěný fotoaparát. Už v Týdnu mobilně jsme ověřili, že technologie Exmor R z "dospělých" fotoaparátů není u telefonu jen na papíře, ale má význam při fotografování za zhoršených světelných podmínek. A jaké snímky produkuje 8Mpx snímač v exteriérech, uvnitř budov, za jasného nebo oblačného počasí? Prohlédněte si následující galerii.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Exteriér za jasného počasí
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Exteriér za oblačného počasí
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Interiér
Klepněte pro větší obrázek
Interiér ve tmě s bleskem

Výsledné fotografie patří určitě k tomu lepšímu, co můžeme u fotomobilů najít. Nutno říci, že v poměrně bohatém nastavení fotoaparátu snímkům většinou neprospívá aktivovaná softwarová stabilizace obrazu. Na některých fotkách (typicky proti modré obloze) je patrný šum, dobře si Sony Ericsson tradičně vede ve věrnosti podání barev.

Nyní přichází na řadu video. To dokáže Xperia Arc nahrávat v HD rozlišení 1 280 × 720 bodů. Důležitou vlastností je instantní autofokus v průběhu natáčení. Vyvážení bílé je v tomto případě lepší nesvěřit automatu, ale vybrat jej z několika předdefinovaných režimů ručně. Pro co nejvěrnější ukázku nahrávání videa si v přehrávači níže přepněte na hodnotu 720p.

 

Diskuze (35) Další článek: Samsung vydával herce za uživatele. Skandál?

Témata článku: , , , , , , , Sony Ericsson Xperia arc, Jasné počasí, Oblačné počasí, GAL, Dospělý fotoaparát, Arc, F +, Předdefinovaný režim, Jak, Bohaté nastavení, NAT, Patrný šum,