Z Japonského labužnictví: high-speed véčko Foma N902iX

O Japonsku jsme měli vždy představu, že místní telefony jsou o generaci napřed ve srovnání s těmi, které se nabízejí u nás. Ale poslední dobou už se na Japonce dotahujeme a sami si už může pořídit nadupané 3G telefony s třímegapixelovými fotoaparáty a QVGA displeji.

Japonský operátor NTT DoCoMo nám ale opět ukázal, že stále máme co závidět. Ve své 3G síti spustil rychlé datové přenosy HSDPA a aby si zákazníci mohli této vymoženosti naplno užívat, nabídl jim nové véčko N902iX. To je zařazeno do série 3G telefonů řady Foma a plný název je obohacen o slůvka „high-speed“, aby každému bylo jasné, že s tímto telefonem budou datové přenosy vskutku vysokorychlostní. Maximální rychlost stahování je 3,6 Mb/s.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
K dispozici jsou dvě barevné varianty

Do tradičně placatého véčka s rozměry 106 × 51 × 25 mm se vešly dva aktivní barevné displeje TFT – vnitřní s rozlišením QVGA+ (240 × 345 bodů) a podporou 262 tisíc barev, vnější s rozlišením 120 × 90 bodů a podporou 65 tisíc barev. Dále tu najdeme slot pro paměťové karty miniSD a čtyřmegapixelový CCD čip fotoaparátu. Jeho optika je vybavena automatickým zaostřováním. Funkcí je velmi mnoho, jednou ze stěžejních je přehrávač hudby.

Diskuze (10) Další článek: Nokia Music Tour v Praze, vstup zdarma

Témata článku: , Plný název, F +, FOMA, Lab, Speed,