Z nového světa - Motorola Talkabout T2288

T2288 je přístroj ze skupiny Talkabout, je tedy určený pro normální lidi, kteří chtějí telefonovat a nepotřebují k tomu stylový design ani technické výstřelky.
T2288 je přístroj ze skupiny Talkabout, je tedy určený pro normální lidi, kteří chtějí telefonovat a nepotřebují k tomu stylový design ani technické výstřelky. Dvojka na druhém místě značí, že u tohoto telefonu nejvíc záleží na ceně, druhá dvojka je pořadovým číslem. Osmička na třetí pozici zaručuje, že telefon je určený pro síť GSM a poslední osma odkrývá skutečnost, že jde o duální telefon pro frekvence 900 a 1800 MHz.

Mobil, který vrže
Talkabout je docela malinký a na to, že jde o mobil nejnižší třídy, není ani hmotnost tak strašlivá. Nabízí zajímavé tvary a je škoda, že u nás Téčko seženete pouze v černé neatraktivní úpravě, barvičky by mu slušely. Mobil se výborně drží v ruce a u ucha, když však – třeba kvůli nepříjemnému telefonátu – sevřete pěst silněji, ozve se nepříjemné skřípání. Na vině je kryt baterií, plastová skořepina se sklonem k levným zvukovým projevům. O bateriích správně píši v množném čísle, T2288 totiž pohání tři netypické tužkové akumulátory typu NiMH. Když jste v koncích, můžete za přispění vymezovací redukce (není ve standardním příslušenství) použít i běžné tužkovky.

Pro předplacený WAP
Zbytek telefonu už Motorolu nezapře: typická tlačítka, stejné ovládání, opakující se nezvyklosti. Přečetli-li jste mé výtky ke špičkovému TimePortu P, lze je beze zbytku aplikovat i na Téčko. Jeho funkce jsou ale samozřejmě omezenější – nenabídne geniální holografický displej, tlačítko pro rychlý přístup k telefonnímu seznamu, interní paměť pro telefonní čísla, hlasové vytáčení ...

Téčko nezvládá ani datové přenosy, přesto však umí WAP a stává se tak nejlevnější wapovým mobilem na českém trhu (ze tří, které v současnosti existují) a jediným telefonem podporujícím WAP, který se nabízí v předplacených sadách. RadioMobil totiž z Twistu potichoučku stáhl TimePort P, kterým se jako prvním wapovým mobilem v předplacené sadě celý měsíc chlubil. Téčko používá úplně stejný prohlížeč jako TimePort se všemi jeho neduhy (prozatím nepoužitelné záložky) a ctnostmi (mobilní portál MyMotorola).

Až nás budou miliony
Motoroly jsou spolehlivé telefony, na to lze vzít jed, a dá se předpokládat, že ani model Talkabout T2288 nebude výjimkou. Přesto si ale troufám tvrdit, že třítisícový rozdíl (v předplacené sadě) mezi tímto telefonem a mobilem stejné kategorie M3888, který akorát nenabízí WAP, je příliš vysoký. S příchodem nových levných wapových telefonů lze rozhodně očekávat zlevnění.

Tento článek byl napsán pro časopis Mobility

Diskuze (1) Další článek: Telefon pro vás - Motorola m3888

Témata článku: Motorola, , , Výstřelek, Rychlý přístup, Talkabout, Celý měsíc, Motor, Telefonní seznam, Nov, Plastová skořepina, Mobilita, Hlasové vytáčení, Spolehlivý telefon, WAP, Stejné ovládání, MyMotorola, Svět, Téčko, Typické tlačítko, Nejnižší třída, Interní paměť, Český trh, Telefonní číslo, RadioMobil