Z výpadku Facebooku těžili konkurenti. Telegram získal miliony nových uživatelů

V pondělí večer měl Facebook globální výpadek svých služeb, který zanechal stovky milionů uživatelů bez možnosti komunikace skrze jeho aplikace. Lidé tak museli využít jiné metody. Jednak to byly tradiční SMS zprávy, telefonní hovory, ale také jiné konkurenční aplikace.

Zajímavou statistikou se pochlubil Telegram, kterému prý v době šestihodinového výpadku Facebooku přibylo více než 70 milionů uživatelů. S číslem se na Telegramu pochlubil jeho CEO Pavel Durov, který tímto i pochválil své zaměstnance a vlastní systémy, které byly schopny tento skokový příliv nových uživatelů zvládnout. Rovněž ale připouští, že zejména v USA mohli někteří uživatelé pocítit pomalejší rychlost služby.

Abychom absolutní počet nových uživatelů zasadili do kontextu. Půjde o skokové navýšení zhruba o 10 - 15 %, pokud budeme vycházet z posledních známých dat z ledna tohoto roku, kdy služba oslavila dosažení milníku půl miliardy aktivních uživatelů (v jednom měsíci). Dá se očekávat, že Telegram nebyl sám, ale že uživatelů Messengeru a WhatsAppu, kteří byli na několik hodin odříznuti jistě přešli i na další konkurenční řešení jako je Viber, Signal a další.

Telegram se nedávno dočkal funkce sdílení obrazovky:

Zdroj: Telegram, Via The Verge

Diskuze (3) Další článek: Dozvuky výpadku Facebooku. Sociální gigant vyrobil zařízení, která jsou bez připojení k internetu k ničemu

Témata článku: , , , , , , , , , , , Signal, F +, CEO, Surge, Nový uživatel, Konkurent, Pavel Durov, Via The Verge, Uživatelé, Milión uživatelů