Zabiják evropských telefonů: LG G7000

Prestižní evropské značky se budou muset moc snažit, aby odrazily útok, který jim připravilo LG se svým novým modelem LG G7000. Telefon je připravený i pro nadcházející sítě 2,5 generace. Více o něm v článku.

Okno do světa

Model LG G7000 je jedním z prvních telefonů z produkce korejské společnosti LG Electronic, který disponuje barevným displejem. Rozměry nejsou sice nijak malé - 88 x 45 x 22,5 mm - za to váha je příjemných 80 gramů. Velký barevný displej STN má rozlišení 128 x 160 pixelů a dokáže zobrazit 256 barev. Podle neoficiálních informací se bude umět přepnout do černobílého režimu se čtyřmi odstíny šedi. Velikost displeje dokládá počet zobrazených řádků - celkem deset. Na vnější straně se nachází menší displej, který je monochromatický a dokáže zobrazit pouze tři řádky. Baterie Li-Ion bude mít kapacitu 820 mAh a telefon udrží v provozu po dvě stě hodin nebo čtyři hodiny hovoru.

  

Těžký kalibr

Největší zbraně se ukrývají ve funkčním vybavení telefonu. Najdeme zde vše, co si můžeme jenom přát. Počínaje rychlým přenosem GPRS konče a EMS konče. GPRS je třídy 10 a teoretická hodnota přenosu činí neskutečných 115 kb/s. Wapový prohlížeč je samozřejmostí a je ve verzi 1.2.1. Aby toho nebylo málo, bude telefon připraven i pro stahování Java aplikací a jejich následné používání. 

Elton John v mobilu

Telefon potěší ucho nejednoho hudebníka. Polyfonní vyzvánění může vyzvánět v jednom okamžiku až 40 tóny, o což se stará speciální čip firmy Yamaha.

Telefon není určen jen pro zábavu, jak by se z předešlých slov mohlo zdát, ale nalezneme v něm i organizační aplikace PIM, které lze synchronizovat i pomocí IrDA portu.

Na trhu v Německu se objeví už v srpnu tohoto roku za blíže neurčenou cenu.

Diskuze (23) Další článek: Go bez hranic končí

Témata článku: LG, , Zabiják, Teoretická hodnota, Organizační aplikace, Těžký kalibr, Elton John, Telefon, Evropský telefon