Zahnutý Amazfit X se vám bude líbit. Jeho výbava a ceny už méně…

O projektu Amazfit X víme od loňského srpna, až teď se však dostává na crowdfundingový portál Indiegogo a k prvním zákazníkům půjde v srpnu. Zaujme zakřiveným 2,1" AMOLED displejem, ale kromě toho není nijak výjimečný – výbavou, ani nápadem. Kolem zápěstí obtočený displej ve fitness náramku zkoušel Samsung už v roce 2014 a Gear Fit měl i nástupce.

Displej má zakřivení 92°, rozlišení 206 × 640 pixelů a maximální jas 400 nitů. Ovládá se dotykově, plus senzorické tlačítko na boku. Kromě šestiosého gyroskopu a akcelerometru se vešel i optický snímač srdečního tepu, senzor okysličení krve, senzor intenzity okolního osvětlení a mikrofon. Pro záznam trasy sportovních výkonů je tu GPS/Glonass, díky vodotěsné úpravě (5 ATM) zvládne Amazfit měřit i plavání. Baterie má i se zapnutými notifikacemi ze smartphonu udržet náramek při životě až týden.

Amazfit použil Indiegogo vyloženě jako marketingový nástroj, takže splnění nízko nastaveného cíle 20 tisíc dolarů bylo spíše formalitou, dnes už je nastřádaný skoro milión. Ceny náramku začínají na rozumných 149 dolarech (tj. cca 4 000 Kč), ale cenu 329 dolarů (více než 8 tisíc korun) považuji za přemrštěnou.

Diskuze (6) Další článek: Hra pro mozek, nohy a GPS slaví 20 let. Geocaching skvěle zabaví nejen v době koronavirové

Témata článku: , , , , , , , , Gear Fit, Náramek, Fitness náramek, Displej, Future, Výbava, Akcelerometr, Senzor,