Zajímavé utility pro Nokii 9210: RingMaster, Zip Manager, Restart

Máte Nokii 9210 Communicator? Chcete jej využívat na maximum a nevíte, kde hledat zajímavé programy? V prvním díle tohoto miniseriálu představím programy RingMaster pro tvorbu zvonění, Zip Manager Pro pro práci s archívy Zip a důležitý program Restart, jehož funkce je jasná.
 

RingMaster

Zdá se vám, že máte v komunikátoru nedostatek zvonění? V tom případě si zkuste složit vlastní pomocí notového zápisu v programu RingMaster. Můžete vkládat tóny jakékoliv běžné délky, vkládat pauzy apod. Bohužel nelze zvolit nástroj, vyzvánění může použít jen ten běžný, který se mi, abych pravdu řekl, pranic nelíbí. Hotovou melodii můžete odeslat jako SMS nebo uložit a poté použít v některém z profilů. Program umí rovněž otevřít a případně upravit melodie, které jsou uloženy v ROM. Pokud se příliš nevyznáte v notové osnově, můžete melodii vyťukat i jako sled RTTTL znaků.

I když je možné nahrát jakýkoliv zvuk, např. váš hlas a poté jej uložit jako WAV, je v tomto ohledu lepší standardně dodávaný program od Nokie. Na každý pád program potěší každého, kdo si ve skládání a hraní se zvuky libuje. Já jsem si radši nahrál do komunikátoru pár WAVů a místo běžných melodií používám je.

Adresa: http://www.zenobyte.com/ringmaster/

Zip Manager Pro

Zatím jediný program pro práci s archívy ve formátu Zip pro Nokii 9210. Umí všechny standardní funkce jako pakování (vždy je nutné zabalit celý adresář), rozbalení, spakování a odeslání e-mailem apod. Kromě těchto běžných operácí umí i zálohovat.

Velmi zajímavou funkcí tohoto programu je možnost komprimovat již instalovanou aplikaci. To se hodí v případě, že potřebujete uvolnit místo, ale nechcete žádnou aplikaci zcela odinstalovat. Zip Manager ji spakuje a dočasně smaže. Na tlačítko ji pak zase obnoví a můžete ji opět klidně používat.

Adresa: www.epocware.com

Restart

Malá utilitka, která vám pomůže tehdy, potřebujete-li často restartovat komunikátor (a to potřebovat budete, pokud si hrajete s různými programy). Do Ovládacích panelů se přidá funkce Restart, která restartuje Nokii, aniž musíte vyjmout baterii. Jak kdosi poznamenal, pravidelný ranní restart je základ úspěchu.

Adresa: www.psiloc.com

Váš názor Další článek: Jak jsem reklamoval mobilní telefon

Témata článku: Nokia, , , , Pro +, ZIP, Restart, Jediný program, Rest, Ring, RTTTL, Man