Ze světa mobilů: Pokémoni do všech mobilů!?

Pořád se něco děje. Studení Švédové budou zajišťovat horkou letní Olympiádu. Kreslení panďuláci si již pomalu klestí cestu do našich příbytků a Velký Bill nikdy nespí... Děje se toho opravdu hodně, takže byste tento článek určitě neměli minout.
Pořád se něco děje. Studení Švédové budou zajišťovat horkou letní Olympiádu. Kreslení panďuláci si již pomalu klestí cestu do našich příbytků a Velký Bill nikdy nespí...

Stinger je mezi námi

Softwarový gigant Microsoft ve spolupráci s některými výrobci mobilních telefonů představili tento týden první prototyp chytrého mobilního telefonu s operačním systémem Stinger.

Stinger je odlehčená verze operačního systému PocketPC (neboli Windows CE 3.0), který dnes můžete najít ve spoustě kapesních počítačů bez klávesnice. Systém podporuje velké barevné displeje, obsahuje odlehčený MS Outlook a plnohodnotný webový a wapový prohlížeč. Mezi výrobce mobilních telefonů, kteří počítají s využitím tohoto systému patří především anglické Sendo, dále také Hitachi nebo HTC. Nejdále je se svým prototypem telefonu Z100 anglické Sendo.

Klasickým telefonům odzvonilo?

Kreslení pajduláci

S očekávaným příchodem sítí třetí generace se začínají do malých chaloupek mobilních telefonů stěhovat stále nové a nečekané funkce. Jedněmi z nových návštěvníků jsou kreslené postavičky z večerníčků.

Právě ve vysokorychlostních sítích třetí generace spatřují svoji šanci výrobci a producenti kreslených filmů. Právě kreslené postavičky jsou pro mobilní přenos velmi vhodné – jsou univerzální a levné (kresleným hvězdám nemusíte platiti obrovské honoráře) a kreslené filmy po převedení do digitální podoby zabírají méně prostoru než filmy hrané. Já bych chtěl ve svém mobilním telefonu ubytovat Maxipsa Fíka – koho byste chtěli vy?

Ohavní Pokémoni do všech mobilů!!!

Švédové válí v Číně

Švédský telekomunikační gigant bude nakonec zabezpečovat technické zabezpečení na Letních Olympijských hrách v Číně v roce 2008.

Čína je všeobecně považována za nejvýznamnější trh s mobilními komunikacemi. Síla celého trhu je značná – již v současné době vlastní mobilní telefon celých sto_estnáct milionů Číňanů. Proto není divu, že se nejvýznamnější firmy oboru snaží prosadit právě na tomto trhu a že právě Čína je místem, kde představují své nové přístroje v několika měsíčním předstihu před evropou.

Praotec Čech prostě nabral špatný kurs.

Diskuze (5) Další článek: Textové zprávy: úspěch fenoménu pokračuje

Témata článku: , , Pokémon, Očekávaný příchod, Mobil, Svět, MOBI, Praotec