Žebříček nejvýkonnějších Androidů podle Antutu ovládl v lednu Huawei a Honor

Benchmark Antutu zveřejnil globální žebříček Top 10 nejvýkonnějších androidových smartphonů za leden 2019. Pravidla měření jsou pořád stejná – je třeba měření na alespoň tisíci kusech od daného modelu a hodnoty vycházející z měření jsou zprůměrované. Měří se v aplikaci Antutu verze 7 pro Android.

V lednu zůstává čelo žebříčku velmi podobné tomu prosincovému. Mezi trio smartphonů Huawei rodiny Mate 20 se vklínil sesterský Honor Magic 2 s identickým procesorem Kirin 980, jenž se prodává pouze na čínském trhu. Tamní obliba mu stačila na proniknutí do globálního žebříčku měření.

Klepněte pro větší obrázek

První „nekirinový“ smartphone v žebříčku je Xiaomi Mi Mix 2S, jenž se vyhoupl z prosincového sedmého na lednové páté místo. Stejně jako další zbývající modely v první desítce běží na Snapdragonu 845. Další špičkové modely od Xiaomi se seřadily na konci první desítky, jejíž druhou polovinu vyplňuje tradičně ještě herní Asus ROG Phone a dva poslední modely OnePlus.

Aktuální žebříček 50 nejvýkonnějších smartphonů podle benchmarku Antutu si můžete prohlédnout zde.

Jak vybrat telefon s dobrým poměrem cena/výkon:

Diskuze (12) Další článek: Apple u iPhonů zboří bariéry mezi lékaři a pacienty. Začne u amerických veteránů

Témata článku: , , , , , , , , , , Rankin, Huawei a Honor, Žebříček, Model, Nubia Red Magic Mars, ANT +, Benchmark Antutu, Globální žebříček, PNG, Čelo žebříčku,