Zenfone Live L1: prvotina Asusu s Androidem Go a 3 000mAh baterií se vejde pod tři tisíce

Tchajwanský Asus představil svůj vůbec první telefon běžící na odlehčené verzi systému Android. Novinka s označením ZenFone Live L1 se bude chtít poprat s Androidem Go, který je navržen pro běh na méně výkonějším hardwaru. Asus chce s novinkou prorazit zejména v Asii, ovšem počítá s tím, že začne smartphone brzy prodávat i v Evropě. Je na co se těšit vzhledem k očekávané koncové ceně?

Live L1 používá 5,5" IPS displej s poměrem stran 18:9 a rozlišením 1 440 × 720 pix. Nad displejem najdeme 5MPx selfie, která slouží i k odemknutí telefon díky rozpoznání obličeje. Hlavnímu fotoaparátu na zadní straně s rozlišením 13MPx pomáhá přisvětlovací dioda. Tělo smartphonu je vyrobeno z plastu.

Výkon dodává čtyřjádrový Snapdragon 425 o taktu 1,4 GHz, který doplňuje, v závislosti na trhu, 1GB nebo 2GB operační paměť. V případě menší operační paměti bude v telefonu předinstalován Android Go 8.1, v případě 2GB operační paměti bude v telefonu fungovat „plnokrevný“ Android Oreo 8.1. Telefon disponuje 3 000mAh baterií a také šuplíkem pro dvě nanoSIM karty. Samostatný slot pak slouží k vložení microSD karty (až 2TB), která rozšíří interní 16GB paměť.

Cena ZenFonu Live L1 pro Evropu zatím není známa, ovšem spekuluje se o cenové hladině 129 dolarů, tedy zhruba 2 750 Kč, což může být pro spoustu uživatelů hodně lákavá cena. Smartphone by se měl na trhu začít postupně objevovat od poloviny května.

Zdroj Winfuture

Váš názor Další článek: ČTÚ: Průměrná česká SIM přenese 971 MB měsíčně

Témata článku: Asus, , , , , , , , , , , , Asie, Přisvětlovací dioda, Zenfonu live, Samostatný slot, Prvotina, Plnokrevný android, Zen, Telefon, Čtyřjádrový Snapdragon, Nanosit karta, Odlehčená verze, Karta MicroSD, Dolar,