ZenWatch 3: První kruhové hodinky od Asusu patří k těm nejhezčím [IFA]

  • První kruhové hodinky od Asusu jsou vyrobeny z nerezové oceli
  • Jako první Android Wear používají úsporný čipset od Qualcommu
  • Bohužel postrádají senzor srdečního tepu

Asus na berlínském veletrhu IFA představil chytré hodinky ZenWatch 3. Jsou vyrobené z nerezové oceli 316L a mají 1,39" kruhový AMOLED displej se sklíčkem se zaoblenými okraji (Gorilla Glass 3 v úpravě 2,5D). Na kovovém těle najdete trojici tlačítek, která umožňují rychlý přístup k trackovací aplikaci ZenFit a dalším funkcím podle volby majitele.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zenwatch 3 budou k dispozici ve třech barevných provedeních

Asus využil nového procesoru Qualcomm Snapdragon Wear 2100, který je vyvinut přímo pro nositelnosti a je až o 25 % úspornější oproti Snapdragonu 400 (obvyklý čipset pro Android Wear první generace). S baterií o kapacitě 340 mAh tak hodinky vydrží až 2 dny, navíc je díky rychlému nabíjení lze za 15 minut nabít na 60 % kapacity. K hodinkám půjde přikoupit battery pack s kapacitou dalších 200 mAh. Velkou výhodou je certifikace IP67, která zajišťuje odolnost proti prachu a vodě (do hloubky jednoho metru po 30 minut).

Zenwatch 3 budete moci přizpůsobit podle svého, přichází s více než padesáti ciferníky, na kterých si můžete nechat rychlé informace jako je počet nachozených kroků, aktuální předpověď počasí či notifikace. Díky aplikaci Face Designer si můžete sami navrhovat vlastní ciferníky, přičemž s hodinkami už jich dostanete více než padesát. Další předinstalovanou aplikací je ZenFit u které se Asus chlubí vysokou přesností při měření kroků - až 95%.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Asus ZenWatch 3 v růžově zlaté s gumovým páskem, bohužel postrádají senzor srdečního tepu

Hodinky půjdou v Německu do prodeje v říjnu za cenu 229 €, česká cena by se mohla pohybovat kolem 6 500 Kč (verze s gumovým páskem), resp. 7 500 Kč u verze s páskem z italské kůže. ZenWatch 3 budou k dispozici v stříbrné, růžově zlaté a černé variantě.

Asus Zenwatch 3 ve zkratce

  • OS: Android Wear
  • čipset: Qualcomm Snapdragon Wear 2100
  • paměť: 512 GB RAM, vnitřní paměť 4 GB
  • displej: 1,39" AMOLED s rozlišením 400 × 400 pixelů krytý 2,5D tvrzeným sklíčkem Gorilla Glass 3
  • konektivita: Bluetooth 4.1, Wi-Fi
  • akumulátor: 340 mAh s rychlým nabíjením (60% za 15 minut)
  • stupeň krytí: IP67
  • rozměry: 45 × 45 × 9,95 ~ 10,75 mm
Diskuze (9) Další článek: Acer představil tablet, který nahradí telefon a dva nové smartphony [IFA]

Témata článku: Asus, , , , , , Zen, Nachozených krok, Zaoblený okraj, Kruhový amoled, Hod, Kruh, Designer, Snapdragon Wear, Behold, Nachozený krok,