Zeppelin a Skywriter: nové Palmy na obzoru

Spousta uživatelů, především v českých zemích, již Palm dávno odepsala jako neperspektivního výrobce, který používá zastaralý operační systém. I když Palm OS používaný v Palmech (kromě výjimek s Windows Mobile) skutečně není nejnovější, má své kvality, na které mnoho uživatelů stále nedá dopustit. Nyní se objevují spekulace o tom, že Palm chystá nové telefony a vypadá to, že se máme na co těšit.

Zařízení s názvem Skywriter by mělo fungovat na nejnovější verzi operačního systému Windows Mobile (6.1). Spekuluje se o tom, zdali Skywriter nebude stejné zařízení jako model Drucker, uniknuvší začátkem ledna. Pokud ano, můžeme se těšit na displej s rozlišením 320 x 320 pixelů, integrovaný modul GPS, podporu Wi-Fi a Bluetooth, sítě třetí generace a dvoumegapixelový fotoaparát. To vše by měla pohánět baterie s kapacitou 1500 mAh. Podle dostupných obrázků se zatím zdá, že telefon bude mít relativně malý displej, což je rozhodně škoda. Především když samotné rozměry přístroje nebudou nejmenší. Palm nelení a již začal rozesílat vývojářům mobilních aplikací pozvánky, ve kterých nabízí možnost vyvíjet aplikace pro nové modely.

Klepněte pro větší obrázek 
Palm Drucker uniknul v lednu v jedné prezentaci Vodafone Group. I tehdy byl přístroj bohužel reprezentovaný pouze šedým obdélníkem
Klepněte pro větší obrázek 
Takto si Skywriter/Drucker představuje bloger na adrese tamsppc.tamoggemon.com

O modelu Zeppelin se zatím nic bližšího neví, veškeré informace jsou zatím pouze v rovině spekulací. Konkrétnější informace by nám měly přinést příští měsíce, kdy lze očekávat oficiální představení nových produktů.

Těšíte se na představení nového Palmu? Já ano, větší výběr na trhu s mobilními telefony a komunikátory nebude pro uživatele nikdy na škodu, vždy bude přínosem. Navíc Palm má po celém světě miliony fanoušků, kteří se nepochybně těší na jeho nové komunikátory.

Zdroj: tamsppc.tamoggemon.com

Diskuze (6) Další článek: Opera Mini 4.1 konečně v plné verzi

Témata článku: Zepp, Nov, Obzor