Žhavá novinka: Nokia 3650 s barevným displejem a videokamerou

Nokia dnes dopoledne představila hned dva nové telefony s barevným displejem. Nokia 3650 má nejen velmi netradiční vzhled, ale hlavně digitální kameru, díky níž můžete zaznamenat video.

Nokia 3650 je po modelu 7650 druhým mobilním telefonem s operačním systémem Symbian 6. Šedesátková řada se bude vyznačovat nejen tímto systémem, který si každý uživatel přizpůsobí vlastními aplikacemi, ale z těch nejmodernějších funkcí také podporou přijímání a odesílání multimediálních zpráv, mobilní Javy, brouzdání po internetových stránkách formátu xhtml nebo třeba programovacího jazyku C++. Nová řada Nokií bude mimo jiné také triální, což znamená, že s mobilem můžete vyjet klidně i do Ameriky.

Udělejte si sami

I když si řadu aplikací (originálních nebo javových) můžete do mobilu nahrát sami, ty nejžádanější jsou už v  mobilu zabudovány. Kromě již jmenovaných je to také e-mailový klient, kalendář, úkolovník, správce kontaktů a WAP verze 2.0. Hardwarovému vybavení nechybí komunikace přes infračervený port nebo Bluetooth.

Nokia se domnívá, že novým mobilem osloví uživatele všech generací; já bych se ale přikláněl k  tomu, že je stejně určen spíše pro mladší generace. Design přístroje je totiž opravdu netradiční a úplně se vymyká dosavadnímu pojetí Nokie, což je ostatně patrné na první pohled zejména na klávesnici, která je umístěna v kruhu.

 
Kliknutím na obrázek zobrazíte plnou verzi

Sestřička Nokie 7650

Mobil může a také připomíná Nokii 7650, ze kterého si ponechal některé prvky jako například kvalitní velký a barevný displej (připomínám rozlišení 176 na 208 bodů a 4096 barev), joystick, vícehlasé vyzvánění, tvarování horní části telefonu a hlavně digitální fotoaparát s rozlišením 640 x 480 bodů, který už ovšem není chráněn výsuvným krytem. Novinkou je možnost nahrávat videosekvence.

Mobil má také vlastní přehrávač video souborů, který podporuje i formáty MPEG4 a NIM. Nově přibyl i slot pro paměťové karty. Ty se budou jistě hodit, protože vnitřní paměť telefonu je „pouze“ 4 MB.

   
Kliknutím na obrázek zobrazíte plnou verzi

Už brzy!

Nokia 3650 by měla vyrazit na evropský už velmi brzy, a to možná tento rok, i když u nás to bude zřejmě až začátkem příštího roku. Dodávat se bude ve třech barevných provedeních – tmavě modré, žluté a šedé. Podle našeho názoru by mohla být levnější než Nokia 7650 a vezmeme-li v  úvahu fakt, že ta se prodává u T-Mobilu za dotovanou cenu přes dvanáct tisíc korun, mohla by být Nokia 3650 docela povedeným lákadlem operátorů na nové zákazníky.

Ve zkratce:

  • Nokia 3650
  • Sítě: 900/1800/1900 MHz
  • Rozměry: 130 x 57 x 26 mm
  • Hmotnost: 130 g
  • Displej: Barevný, 176 x 208 bodů, 4096 barev
  • Pohotovostní doba: až 8 dní
  • Doba hovoru: až 240 minut
  • Vyzvánění: 34 polyfonních a běžných melodií
  • Funkce: Java, MMS, GPRS, HSCSD, WAP 2.0, budík, hodiny a datum, stopky, minutka, spořiče obrazovky, barevná pozadí, operační systém Symbian, Bluetooth, IrDA, video přehrávač, videokamera
Diskuze (66) Další článek: Filmové hity na displejích vašich mobilů

Témata článku: Nokia, , Nokia 3650, Nokia 7650, Bar, Barevný displej, ? Displej, Displej, Žhavá novinka, Novinka, Nov