Zítřejší královská svatba bude bez mobilů a Facebooku

Hodláte sledovat zítřejší královskou svatbu Willa a Kate? Pak zapomeňte na moderní kanály, jako je Facebook a Twitter (budete si muset vystačit s přenosem jednoho z 8 000 přítomných televizních štábů). Ve Westminsterské katedrále bude totiž v provozu (blíže neurčená) technologie blokující signál. Toto opatření má zajistit, aby návštěvníci nepoužívali mobilní telefony v průběhu obřadu.

Podle Yahoo! News tento požadavek vzešel od starších členů královské rodiny. Chtěli se tak vyhnout jednak rušivému vyzvánění (při návštěvě 1 900 lidí je to statisticky nevyhnutelné), ale hlavně nekontrolovanému publikování fotografií na sociálních sítích. Jde jim přesně o ty obrázky, které by britskou událost roku mohly ukázat i jinak, než z ideálního úhlu. Tolik oficiální vyjádření, svůj podíl však na tomto rozhodnutí budou mít i bezpečnostní jednotky. Ostatně při návštěvě Baracka Obamy v Praze byly mobily také hluché.

Photocall-pix.jpg
Klidu při obřadu by mělo být pomoženo, hovory by se do telefonů neměly dostat, ale zvonit umí i dobře načasovaná událost v kalendáři… No a fotky mobilem pořízené uvnitř? Na Facebook či Twitter se prostě dostanou jen o něco později, fotoaparáty přece signál k práci nepotřebují.

Na jedné straně jsou tedy se svatbou spojené restrikce, na straně druhé byla nedávno uveřejněna iOS aplikace mapující právě katedrálu Westminster Abbey. Není náhodou, že byla uveřejněna krátce před svatbou.

 

Diskuze (12) Další článek: T-Mobile 3G: aktuální stav pokrytí

Témata článku: , , Svatba, Král, MOBI, Televizní štáb, Událost roku, FAC, F +, Mobil