Zkontrolujte si osobní data a historii jízd. Uber v aplikaci zpřístupnil nové položky

Uber k příležitosti Dne ochrany osobních údajů zpřístupní ve své aplikaci některé sekce, do kterých se dosud běžný uživatel nedostal. V rámci Centra ochrany osobních údajů, které se nachází přímo v nastavení aplikace Uber, můžete spravovat osobní údaje a prozkoumat historii používání aplikace od prvního přihlášení.

Klepněte pro větší obrázek
Uber pomáhá pochopit, jak jeho aplikace pracuje s osobními daty uživatelů

Informace jsou dostupné jak pro zákazníky-cestující, tak i řidiče. Pomocí tohoto nástroje mohou uživatelé nejen přesně zjistit, kolik jízd absolvovali, ale také snadno zkontrolovat, jak jsou jejich údaje využívány, aby bylo možné službu poskytovat. Aplikace nabízí i možnost stažení rozšířené zprávy o používání včetně nezpracovaných dat. Přehled o používání aplikace Uber je možné zkontrolovat po přihlášení také na webu.

Bezpečné uchování údajů jsou podle slov firmy pro Uber prioritou. Údaje uživatelů aplikace jsou přísně chráněny a přístup k nim je umožněn pouze ve specifických situacích, jako je podpora činnosti policie a orgánů činných v trestním řízení, a to pouze na oficiální žádost. Na žádost těchto útvarů poskytuje společnost údaje potřebné k vyšetřování událostí, jako je nehoda nebo jiný trestný čin. Během pandemie byly tyto činnosti rozšířeny o spolupráci s hygienickými orgány, aby mohl Uber pomoci čelit šíření viru covid-19.

Co najdete v Centru ochrany osobních údajů:

  • Přehled ochrany osobních údajů, který popisuje přístup Uberu ke shromažďování a používání osobních údajů, odpovídá na nejčastější dotazy uživatelů týkající se datových postupů Uberu a obsahuje grafiku, která ukazuje, jak Uber používá jednotlivé typy shromažďovaných údajů.
  • Funkci Vyžádat kopii svých dat, která uživatelům umožňuje stáhnout si kompletní kopii osobních údajů, které Uber shromažďuje nebo vytváří, když uživatelé využívají jeho služby.
  • Funkci Podívat se na přehled, jak používáte Uber, kde je nalezení souhrn o tom, jak dlouho každý uživatel používá aplikaci Uber, celkový počet jízd, souhrn hodnocení a informace o uživatelském profilu.
  • Možnost Zobrazení jako řidič, které cestujícím zobrazí informace, které vidí řidiči, takže si mohou být jisti, že o nich Uber s řidiči sdílí jen to, co je nezbytné pro jejich přepravu.
  • Stránku Jak vaše data ovlivňují vaše jízdy?, která cestujícím ukazuje, jak Uber využívá jejich data pro každý krok jejich cesty.
  • Sekci Reklamy a data, která uživatelům umožňuje zvolit, jak bude Uber používat jejich data pro cílenou reklamu a analýzu.

Zdroj: Uber

Váš názor Další článek: Recenze mobilu Realme 8i. Cenově dostupných 120 Hz

Témata článku: , , , , , Uživatelé, Osobní údaje, Údaj, Data, Policie, Osobní data, Aplikace, Jízda, Nová položka, Ubrat, Vyšetřování, Privacy, Trestní řízení