Zkušenosti: zajímavé hry a aplikace pro Siemensy

Mobilní Java nabízí nespočet nejrůznějších her a aplikací, kterými lze zahnat chvíle nudy a přitom se i dobře pobavit. Pokud vlastníte jeden ze Siemensů typu M50, MT50, C55 či S55, nenechte si ujít tento článek.
Kapitoly článku

Akční hry

Tom Clancy's Rainbow Six Brokenwing
Tato hra je od docela známého výrobce J2ME aplikací Gameloft, který je celkem proslulý dobrou grafikou (z her, které jsem hrál na mém Siemensu MT50, měla tato hra opravdu výbornou grafiku). Pokud znáte sérii Rainbow Six z PC, asi už tušíte, o co se bude jednat. Máte přiřazeného vojáka, který má za úkol zabít všechny nepřítele, zlikvidovat všechny bomby nastražené proti vám a zachránit všechny válečné zajatce. Vojáka vidíte z vrchu. Hru doplňují různé animace a obrázky, jak už jsem říkal, vše v dobré grafice. Pro ty, kteří očekávají od hry akci a napětí, je určitě výborná.

       

Velikost: 50,66 kB
Ke stažení na: wap.gameloft.com
Cena: 3 $
Web: www.gameloft.com
Plusy: skvělá grafika
Mínusy: málo levelů

Karetní hry Solitaire od Gameloftu
Druhá hra od Gameloftu. Pokud znáte hru Solitaire z PC, nebude vám dělat problémy se ji naučit. Máte zde 2 možnosti, jak hru hrát: buď na body, to je hra s jménem Standart, nebo na peníze, to je typ hry Vegas. U Pegas začínáte s - 52 $ a postupně, pokud dáváte karty správně do balíčku, se vám dolary přičítají. Když hru přerušíte, telefon se vás zeptá, jestli si chcete peníze vybrat (když si peníze vyberete a máte rekord, můžete se zapsat do kolonky TOP 3), nebo začínat příště s částkou, kterou jste v předchozí hře vyhráli. Hra má opět výbornou grafiku a celkem jednoduché ovládání. Kdo má rád Solitare, ať si ji určitě do svého mobilního aparátu s Javou stáhne.

       

Velikost: zhruba 35 kB
Ke stažení na: wap.gameloft.com
Cena: 3 $
Web: www.gameloft.com
Plusy: dobrá hratelnost, ovladatelnost
Mínusy: trochu nepřehledná

Sportovní hry

Speed Devils
Do třetice všeho dobrého Gameloft. V této hře jste na čertových závodech a máte auto, se kterým musíte plnit úkoly, např. dojet do jednotlivého úseku (checkpointu) za určitý čas, nebo rychle předat bombu, abyste nevybouchli. K dispozici máte 2 typy her, které můžete hrát - buď Arcade Mode, kde máte čtyři tratě: Miami, Area 51, Las Vegas a Hollywood a jen tak si jezdíte a plníte úkoly. Druhá varianta hry je Career Mode, kde za vyhrané závody dostáváte peníze a za ty si pak můžete v garáži nakupovat turbo (zrychlí auto), rakety nebo jedno nové, hezčí a rychlejší auto. Hra má opravdu povedenou grafiku, takže kdo má rád závody nebude z této hry určitě zklamán.

   

Velikost: 50 kB
Ke stažení na: wap.gameloft.com
Cena: 3 $
Web: www.gameloft.com
Plusy: skvělá grafika
Mínusy: obtížné levely


Spruce Bowling
Konečně jiný výrobce, Spruce Technology pochází až z dalekého Japonska. Spruce Bowling jsou klasické kuželky. Když zvolíte novou hru, objeví se 10 postavených kuželek a vašim cílem je jich samozřejmě co nejvíce skolit. Nejlepší skoré si můžete podepsat. Hru si můžete uložit a později ji dohrát.

Velikost: 31 kB
Ke stažení na: wap.spruce.jp
Cena: freeware
Web: www.spruce.jp
Plusy: jak začnete, nemůžete přestat
Mínusy: horší grafika

Rayman Golf
Opět Gameloft! Tato hra je kříženec Raymana (králíček, který plní různé úkoly) a golfu.
Máte golfové hřiště s 18 jamkami. U každé jamky se snažíte míček dostat do jamky na co nejmenší počet pokusů. Hra má dobrou grafiku a ovladatelnost.

       

Velikost: Asi 65 kB
Ke stažení na: wap.gameloft.com
Cena: 3 $
Web: www.gameloft.com
Plusy: úžasná grafika
Mínusy: hra se občas sama vypne

Témata článku: Siemens, , , Siemens MT50, Dobrá hratelnost, Zkušenost, Rayman, Aplikace, Pro +, Pegas