Známe cenu cyklopočítače Garmin Edge 500

Garmin Edge 500 zažil svou světovou premiéru již před dvěma měsíci a i my jsme vás s ním již krátce seznámili. Edge 500 je klasickým cyklopočítačem s monochromatickým displejem, na rozdíl od svých sourozenců z řady Edge tedy nezobrazuje mapové podklady. Na stranu druhou nabízí menší rozměry, vzhled klasického cyklopočítače i spojení s čidlem srdečního tepu a snímačem kadence šlapání.


Garmin Edge 500: cyklopočítač bez mapy

Česká cena víceméně kopíruje tu dolarovou a činí 5 490 Kč včetně snímače srdečního tepu. Jde o poměrně vysokou částku, běžné cyklopočítače obvykle končí na polovině této cenovky. Ve srovnání s nimi pak má Garmin v podstatě jedinou nevýhodu, nízkou výdrž na baterie. Zatímco o klasický tachometr se nemusíte po celou sezónu starat, Garmin bude vyžadovat dobíjení v podstatě každý druhý den. Na stranu druhou získáte přesný záznam nejen trasy, ale i výkonů. Ty pak můžete porovnávat s dalšími uživateli prostřednictvím serveru connect.garmin.com.


Edge 500 a zobrazení průběhu srdečního tepu

Z technické specifikace stojí za vypíchnutí především barometrický výškoměr, který koriguje nepřesnosti systému GPS. Ocení jej ti, kteří své výlety nepočítají na ujeté kilometry, nýbrž na nastoupané metry. Škoda, že Garmin neuvedl Edge 500 už anebo až na jaře, nyní se již nenabízí mnoho příležitostí pro jeho praktické vyzkoušení v přírodě.

 

Klíčové vlastnosti Garmin Edge 500

Rozměry: 48 x 69 x 22 mm
Hmotnos: 57 g
Displej: 30 x 37 mm, 128 x 160 pixelů
Odolnost proti vodě: IPX7
Baterie: výdrž až 18 hodin
Další výbava: barometrický výškoměr, bezdrátové spojení ANT+ pro spojení s čidlem šlapání a senzorem srdečního tepu.

Diskuze (5) Další článek: Tip na dárek: Potěšte blízké kapesním projektorem MPro120

Témata článku: , , Garmin Edge, Edge +, Přesný záznam,