Známe další podrobnosti o Sony Ericssonu Xperia X1

Na internetu je dostupný dokument, který poodhaluje další detaily k netrpělivě očekávanému komunikátoru.

Doposud známé funkce Sony Ericssonu XPERIA X1 jsme vám odhalili již v tomto článku na serveru Smartmania.cz i přesto, že tento telefon ještě nikdo z nás fyzicky neměl v ruce. Sony Ericsson však sotva před několika dny vydal tzv. „whitepaper“ (dokument se specifikacemi), ve kterém uvádí všechny funkce a technické specifikace na pravou míru.

Model X1 nabídne v pohotovosti výběr z několika zobrazení přednastavených panelů XPERIA (výsek z těchto panelů naleznete na screenshotech v článku na SEMania.cz), ty mohou být jako slideshow posledních nafocených snímků, panel Média pak zaručí to, že na očích budou stále multimediální funkce telefonu. Sony Ericsson panel se naopak bude starat o zobrazování aktuálních zpráv, novinek, počasí a zkratek na vybrané aplikace. 3D Fish panel se tváří jako spořič obrazovky, který navozuje dojem akvária s 3D rybkami. Komu tyto panely nebudou vyhovovat, může zůstat u klasické „today“ obrazovky od Microsoftu nebo je zde také možnost o doinstalování vlastních panelů.

Zatím nejsou známy další detaily, takže pro dokonalé popsání menu, jeho struktur a ovládání si budeme muset počkat až po uvedení přístroje na trh. Sdílení médií je kompatibilní s DLNA (Digital Living Network Alliance), je možno jej provádět přes ActiceSync nebo Wi-Fi. Následující video demonstruje přepínání mezi stylem zobrazení panelů:

Co se týče nahrávání videa, budou k dispozici tyto kodeky:

  • MPEG-4: 30fps, VGA
  • H.263: 30fps, VGA
  • H.264: 15fps, VGA

Pro zámořskou verzi telefonu, což nás až tak netrápí, však bude nahrávání zredukováno u H.263 na 24fps a na QVGA, H.264 nebude vůbec podporováno. Také spekulace o vestavěném prohlížeči již vzaly za své, k prohlížení internetu bude sloužit, jak jinak než Internet Explorer Mobile. Jakýkoliv alternativní prohlížeč pak bude muset být doinstalován z vlastní iniciativy uživatele. E-mailové účty budou moci počítat s automatickou konfigurací POP3, v telefonu budou přednastaveni průvodci pro nastavení k přístupu na e-mail k Yahoo, GMailu nebo Live Hotmailu.

S vestavěným modulem GPS bude spolupracovat předinstalovaná aplikace Google Maps včetně podpory zobrazení bodů zájmu či s informacemi o hustotě dopravy. Bude také možné doinstalovat javové hry a aplikace třetích stran díky podpoře Javy ME. Poslední upřesněnou informací je slot pro paměťové karty microSD, který je plně kompatibilní s technologií SDHC (karty microSD formátované na FAT 32 přístroj přečte až do teoretické kapacity 32 GB). Whitepaper Sony Ericssonu XPERIA X1 s dalšími specifikacemi můžete stáhnout zde.

Diskuze (19) Další článek: Google Earth ukazuje počasí už i pro Českou republiku

Témata článku: Sony, , , , Výsek, Eri, Podrobnost, Son