Známe evropské ceny dalšího áčka. Samsung brzy začne prodávat Galaxy A72

Samsung brzy začne v Evropě prodávat další „áčkový“ model, a to Galaxy A72, který bude k dispozici, jak v LTE, tak 5G variantě. Telefon byl již certifikován uskupením TÜV Rheinland a také už má svou sekci podpory na ruských webových stránkách Samsungu. A protože již známe i evropské ceny telefonu, je zřejmé, že již brzy dostane do běžného pultového prodeje. 

Smartphone s rozměry 165 x 77,4 x 8,1 mm (u vystouplého foťáku je tloušťka 9.9 mm) by měl mít kovové tělo na zádech doplněné leštěným plastem „3D Glasstic“. Specifikace čtyřnásobného fotoaparátu na zádech jsou zatím neznámé, modul však vizuálně vypadá dost podobně jako u Galaxy Note20 Ultra. Přední část zaplní rovný 6,7" Super AMOLED displej s průstřelem pro selfie a také s optickou poddisplejovou čtečkou otisků prstů.

O výpočetní výkon by se měl starat čipset Snapdragon 720G, v telefonu rovnou od výroby poběží Android 11 s grafickou nadstavbou One UI 3.1. Telefon se bude v Evropě nabízet se 6GB RAM a 128GB pamětí za 449 EUR (zhruba 11 799 Kč), a také v konfiguraci 8 + 256 GB, který bude vycházet na 509 EUR (cca 13 399 Kč). Galaxy A72 5G bude k dostání jako Dual SIM v černé (Graphite Black), modré (Denim Blue) a také v bílé (Ice White).

Redakční představení Samsungu Galaxy A42 5G:

Via Voice, MySmartPrice, Idealo

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (5) Další článek: Aktualizace Mapy.cz přináší nový 3D pohled do navigace. Fungovat bude i offline

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Uskupení, Samsun, Graphite, Graphite Black, Telefon, Via Voice, Pro +, Evropská cena, Evropa, Áčko, TUV, Dual Sim,