Zpravodajství z tiskovky T-Mobilu: podzimní nabídka pro firmy

T-Mobile dnes uskutečnil tiskovou konferenci, na níž prezentoval nové služby pro firemní zákazníky. Byli jsme samozřejmě u toho, přečtěte si, co se na ní všechno událo.

9.38: Tiskovou konferenci zahajuje Jiří Hájek, tiskový mluvčí T-Mobilu. Kromě něj se tiskovky účastní Jan Prokeš, ředitel marketingu služeb pro firemní klientelu (Marketing Business).

 
Jan Prokeš (vlevo) a Jiří Hájek

9.40: Slova se ujímá Jan Prokeš. Shrne aktivity operátora v letošním jaře a létě, probere vývoj trhu a představí novinky v nabídce T-Mobilu.

Shrnutí aktivit na jaře a v létě 2003

V květnu T-Mobile upravil nabídku služeb pro firemní zákazníky, rozdělil ji podle segmentu - podle velikosti firem. Objevilo se rozdělení na certifikát firemního zákazníka, smlouvu významného zákazníka a rámcovou smlouvu klíčového zákazníka.

Jan Prokeš prezentuje grafy, výsledky průzkumů NFO AISA, které srovnávají mobilní operátory.

  

Méně přísné podmínky pro získání bonusových volných minut

Při sepisování smlouvy významného zákazníka T-Mobile snížil minimální útratu pro získání bonusu dvojnásobku volných minut na 4 000 Kč měsíčně a odstupňoval ji po dvou tisících až do 30 000 Kč měsíčně. Například při třiceti tisících korunách měsíčně a uzavření smlouvy na dva roky zákazník získá až 144 000 dalších volných minut měsíčně.

Team Call

Nová služba Team Call je podobná nabídce, kterou včera představil Oskar. Slouží pro vnitrofiremní mobilní komunikaci - pro volání zdarma. Tarif nabízí všechny výhody služby Privátní síť a Privátní podniková síť včetně omezení rozsahu volání, možnosti přeúčtování soukromých hovorů na zaměstnance nebo na jednotlivá nákladová střediska.

Ceny

měsíční paušální poplatek: 700 Kč
cena za minutu v PS/PSS: 0 Kč
volné minuty: 0
volání v sítí T-Mobile: 2,50 Kč/min
volání do ostatních sítí: 5,00 Kč/min
SMS: 1,70 Kč

Tarif Team Call vyžaduje od zákazníka uzavřenou rámcovou smlouvu významného zákazníka a zařazení karty do privátní sítě.

Protože Oskar včera představil podobnou službu, zeptali jsme se na výhody, které svým operátorům nabízí T-Mobile: Podle Jana Prokeše je služba Team Call na rozdíl od Oskara koncipována jako tarif. Další výhodou je, že z rogramu Team Call lze volat na všechny karty, které jsou v privátní podnikové síti, tyto karty nemusí mít aktivovánu službu Team Call. Výhodou je také možnost rozúčtování nákladů na jednotlivá střediska, případně odlišení soukromých hovorů, které si platí sami zaměstnanci.

Mezinárodní podniková síť

Jedná se o propojení privátní a podnikové sítě T-Mobilu se stejnou službou slovenského Eurotelu. Služba je určena pro mezinárodní firmy, které v Česku používají T-Mobile a na Slovensku Eurotel.

Měsíční poplatek za službu je 100 Kč, za minutu volání se volá 5 Kč (z ČR do SR), cena volání ze Slovenska do České republiky zatím nebyla zveřejněna, čeká se na tiskovou konferenci slovenského operátora, která se koná příští týden. Služba Mezinárodní podniková síť je dostupná od 1. října.

T-Mobile Communication Centre

Jedná se o softwarový balík, který zjednodušuje připojení k internetu prostřednictvím GPRS. Umožnuje odesílat SMS přes telefon připojený k počítači, je určen pro všechny typy telefonů s podporou GPRS, které T-Mobile nabízí. Software je k dispozici zdarma.

T-Mobile již dnes nabízí podobnou aplikaci GPRS software, která umí naprosto totéž. T-Mobile Communication Centre je však aktivita celé globální skupiny T-Mobile a i když se zatím ve funkčnosti příliš věcí nezměnilo, přibyly nové podporované telefony a do budoucna se počítá například i s možností konfigurace připojení k bezdrátovým sítím Wi-Fi. V České republice je tento software k dispozici zdarma, v zahraničí je placený, stojí 10-15 eur.

Služba přichází na trh společně s novou datovou kartou Option, která podporuje GPRS třídy 10. Karta bude v dotované verzi stát pod pět tisíc korun, v nedotované těsně pod deset tisíc.

10.05: Konec tiskové konference

(Během října by měl T-Mobile pokračovat v nabídce "Tarifní epidemie")

Diskuze (16) Další článek: Je pro studenty lepší Oskar nebo T-Mobile?

Témata článku: , , , Soukromý hovor, F +, Mobil, Podzim, Zpravodajství, MOBI, AISA, Tisk, T - Mobil, Podniková síť, Pro +, Podzimní nabídka, Nabídka, Tis, T Mobil