ZTE Blade S6: svůj iPhone už má také ZTE

Design iPhonu 6 inspiruje další výrobce, kteří přicházejí se stříbrnými zaoblenými smartphony. Takové je i ZTE Blade S6.

Další čínský výrobce přichází se smartphonem, která nápadně připomíná design iPhonu 6. Po Lenovo S90 se o slovo hlásí ZTE Blade S6. Společnost, která ještě nedávno figurovala v první pětce světových výrobců chytrých telefonů, vyzkouší nový model distribuce. Počínaje dnešním dnem se ZTE Blade S6 začne na vybraných trzích distribuovat z lokálních e-shopů. V Evropě půjde novinku objednat ve Velké Británii, Německu, Španělsku, Itálii a Francii. Počáteční cena je nastavena na 250 dolarů bez daně (cca 7 500 Kč s daní).

Klepněte pro větší obrázek
ZTE Blade S6

ZTE zvolilo v současné době populární zaoblený design a jednolitou konstrukci bez možnosti vyjmout baterii. Zadní kryt má stříbrnou barvu, nejde však o kov jako v případě iPhonu 6 nebo Lenovo S90, ale o matný plast. Smartphone má tloušťku 7,7 mm. Příjemným překvapením je volba čipsetu Qualcomm Snapdragon 615 s osmijádrem o taktu 1,5 GHz a podporou 64bitových instrukcí, který poskytne slušný výkon, ale také podporu funkce dualSIM a zároveň sítí LTE na všech evropských, běžně používaných pásmech (800, 900, 1 800, 2 100 a 2600 MHz).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
ZTE Blade S6

Pětipalcový IPS displej dostal pouze HD rozlišení (1 280 × 720 bodů). Smartphone dostal do vínku 2 GB paměti RAM a 16GB vnitřní úložiště s možností rozšíření kartou microSD (max. 64 GB). Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 13 Mpx (senzor Sony IMX214), autofokusem a LED bleskem, sekundární kamera je pětimegapixelová. Smartphone pracuje s Androidem 5.0 Lollipop a nadstavbou MiFavor 3.0. Vestavěná Li-Ion baterie má kapacitu 2 400 mAh. Telefon se chlubí duální Wi-Fi (2,4 a 5 GHz), ve výbavě naopak schází NFC.

Klepněte pro větší obrázek
ZTE Blade S6 Lux

Aby se ZTE ještě trochu více přiblížilo stylem uvedení Applu, připravilo zároveň i druhý model ZTE Blade S6 Lux. Ten dostane větší 5,5palcový FullHD displej a baterii s kapacitou 3 000 mAh. Zbylá výbava i design se nemění. Větší smartphone právě míří do prodeje na domácím čínském trhu. Do ostatních zemí se dostane později za předpokládanou cenu těsně pod deset tisíc korun včetně daně.

Diskuze (22) Další článek: Montblanc: k chytrým funkcím chytrým trikem

Témata článku: ZTE, , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Lenovo S90, ZTE Blade, Model distribuce, Sekundární kamera,