ZTE Grand S: prý nejtenčí „čtyřjádro“ na světě [CES]

Hlavní hvězdou letošní expozice čínské firmy ZTE je model Grand S. Prý je to nejtenčí čtyřjádrový smartphone na světě.

ZTE na tiskové konferenci na veletrhu CES v Las Vegas představil očekávaný model Grand S, o kterém jsme již nějakou dobu věděli základní informace. Nakonec se potvrdilo, že se bude jednat o zařízení s velkým 5" displejem s odolnou vrstvou Gorilla Glass, který bude disponovat Full HD (1920 x 1080 pix) rozlišením. To bude spolu se čtyřjádrovým 1,7GHz procesorem Snapdragon S4 budit asi nejvíce pozornosti.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tiskové fotografie ZTE Grand S

Ve funkčních specifikacích dále najdeme i 2GB operační paměť, interní úložný prostor má kapacitu 16 GB. Doplňkové microSD karty jsou samozřejmostí. Na přední straně je umístěna 2Mpix kamerka pro videohovory, na zadní straně pak najdeme 13Mpix snímač s autofokusem, který si poradí i v natáčení Full HD videa. O ozvučení se bude starat technologie Dolby Digital Surround, hlavní reproduktor je umístěn blízko fotoaparátu. ZTE Grand S byl oznámen s konektivitou LTE, zatím však není jasné, na jakých frekvencích bude tato 4G technologie fungovat. V základu bude zařízení disponovat Androidem 4.1 s grafickou nadstavbou od ZTE. 

Samotné tělo je unibody, s čímž souvisí i napevno vestavěná 1780 mAh baterie. Jak dlouho vydrží napájet zařízení, si musíme počkat až do redakčního testu. Rozměry jsou, na velikost displeje, překvapivě kompaktní: 142 x 69 x 6,9 mm. ZTE svoji novinku prezentuje jako nejtenčí čtyřjádrový mobil na světě, ale my víme, že mu rekordu mu chybí 0,45 mm, které ztrácí na Touch Idol Ultra od Alcatelu. K dispozici bude v celé řadě barevných zpracování - žluté, červené, růžové, fialové, modré a v klasické černé a bílé.

ZTE začne prodávat Grand S v Číně ještě v prvním čtvrtletí letošního roku. Dostane se také do České republiky, ale až v červnu/červenci za cenu kolem 10 000 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

ZTE Grand S
rozměry a hmotnost: 142 × 69 × 6,9 mm
displej: 5,0", kapacitní TFT LCD, 1 080 × 1 920, 441 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (100|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 1 780 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon S4 Pro (4× Krait 200, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
32 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (48) Další článek: Qi: indukční optimismus, aneb bezdrátové nabíjení se rozjíždí [CES]

Témata článku: ZTE, , , ZTE Grand S, Grand, Svět,