ZTE představilo královskou rodinu Nubia Z7

Čínské ZTE představilo trojici novinek, z nichž si má vybrat každý. Základem je Z7, odnož Mini má 5 palců, Max nabídne větší baterii.

Ačkoliv ZTE na českém trhu působí již delší dobu, v poslední době rozhodně nepatří mezi nejviditelnější čínské výrobce. Ve středu pozornosti je spíše Huawei a v poslední době také Xiaomi. Možnou příčinou se zdá být fakt, že ZTE dodává na globální trh výkonnostně průměrné či dokonce podprůměrné produkty. Vlajkové modely jsou často dostupné pouze v Číně. Ukázkovým příkladem je řada Nubia, která se nyní dočkala velmi zajímavých nových přírůstků. Její budoucnost mimo hranice Číny je však opět nejistá.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Trojce nových telefonů od ZTE: zleva Nubia Z7, Nubia Z7 Max a Nubia Z7 Mini.

Dvojče od G3ky

ZTE v minulém týdnu představilo svoji novou vlajkovou loď ZTE Nubia Z7. Ta se svými specifikacemi nejvíce podobá modelu LG G3. Jeho 5,5palcový displej totiž disponuje QHD rozlišením (2 560 × 1 440 pixelů), čímž se, co se týká jemnosti displeje, dostává na hodnotu 538 PPI. Uvnitř samozřejmě nemůže být jiný procesor než čtyřjádrový Snapdragon 801 taktovaný na 2,5 GHz. K němu se váže také přítomnost grafického akcelerátoru Adreno 330 a vše po výkonnostní stránce doplňuje 3GB RAM paměť.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na přesnější rozměry všech modelů si budeme muset počkat. Na svých stránkách totiž výrobce uvádí nereálné hodnoty.

Aby to nebylo vše, telefonu od LG se podobá nová Nubia Z7 i v oblasti fotoaparátu. Nabídne totiž 13Mpx snímač se světelností f/2.0 a s optickou stabilizací obrazu. Nebude chybět ani přisvětlovací dvoudiodový LED blesk. Fotografie se budou ukládat do interní 32GB paměti, která však nebude dále rozšiřitelná o paměťové microSD karty. Na přední stranu nad displej pak byla umístěna sekundární kamerka s rozlišením 5 Mpx.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Optickou stabilizací se ZTE chlubí na zadním krytu • Boční rámeček modelu Z7 je opravdu kovový.

Po stránce připojení nabídne podporu LTE sítí, stejně jako HSPA+. Svůj datový limit budou moci uživatelé šetřit za pomoci Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac). Ve výbavě najdeme rovněž Bluetooth 4.0, FM rádio nebo GPS čip s podporou Glonass. Není překvapením, že telefon bude využívat Android ve verzi 4.4.2 KitKat upravený o grafickou nadstavbu Nubia UI 2.0. Aby nový model přečkal více dní na jedno nabití má zajistit akumulátor s kapacitou 3 000 mAh.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Systémové prostředí obsahuje funkce pro zjednodušení ovládání jednou rukou.

Tomu, že se nová Nubia Z7 zřejmě nechystá za hranice domácího trhu, nahrává i fakt, že nebude podporovat 800 a 900MHz pásma LTE a k dispozici bude ve variantě dualSIM. Na trh by se ZTE Nubia Z7 měla dostat v průběhu 3. čtvrtletí za cenu 3 450 čínských jüanů (cca 13 500 Kč).

Dříve obr, dnes Mini

Spolu s hlavním modelem byly představeny také dva další. Jsou jimi ZTE Nubia Z7 Mini a Max. Druhý jmenovaný se svými parametry blízce podobá modelu Z7. Půjde však o levnější zařízení, a tak místo QHD displeje se uživatelé dočkají konvenčnějšího FullHD (403 PPI). Další změnou je i snížení velikosti RAM paměti na 2 GB. Oproti vybavenějšímu modelu však nabídne podporu microSD karet (až do 64 GB) a mírně větší baterii s kapacitou 3 100 mAh. Ostatní specifikace pak zůstávají totožné. V Číně se začne prodávat za 2 000 čínských jüanů (8 000 Kč).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
ZTE Nubia Z7 Max je z velké části plastová. Kovový už je jen rámeček kolem displeje. 

Třetí novinkou je ZTE Nubia Z7 Mini. Její název je trochu zavádějící, protože úhlopříčka displeje měří 5 palců. Pozitivní zprávou však je, že ostatní specifikace se příliš nezměnily. Rozlišení displeje je znovu FullHD (1 920 × 1 080 pixelů, 445 PPI) a nechybí ani Snapdragon 801. S nižší 2GB RAM pamětí však zde jde ruku v ruce i nižší vnitřní úložiště, když nabídne 16 GB. Připočíst naopak musíme podporu microSD karet (max. 64 GB). Menší bude také baterie, jejíž kapacita se nedostala výše než na 2 300 mAh. Tím však rozdíly mezi jednotlivými modely opět končí. Nubia Z7 Mini se pak začne prodávat za velmi zajímavých 1 500 čínských jüanů (6 000 Kč).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
ZTE Nubia Z7 mini
Klepněte pro větší obrázek 
ZTE Nubia Z7 Mini nabídne, na rozdíl od obou předchozích modelů, několik hravých barevných variant.
Diskuze (11) Další článek: O2 změří vaše TQ. Je to něco jako IQ, ale v technologiích

Témata článku: Nubia, ZTE, , , Nubia Z7, Nubia Z7 mini, ZTE Nubia Z7 Max, Rod, Pře, Čínský jüan, Boční rámeček, Král, Nová nubia,