Motorola V300: a teď se ukažte (velký test)

Motorola chytila druhý dech a její nová řada mobilních telefonů střední a vyšší třídy může ostatním výrobcům dost zatopit. Jako první představíme Motorolu V300: véčko se špičkovým displejem.
Motorola V300 je první mobilní telefon z nové řady V. Kromě něj se do konce roku objeví ještě luxusní a vybavená Motorola V600 a příští rok by se snad i u nás měl dostat do prodeje i model V500.

Nemáte čas nebo chuť číst tento mnohokapitolový článek a přesto byste se o telefonu chtěli něco dozvědět? Potom přesně pro vás máme výtah toho nejdůležitějšího v samostatné minirecenzi.

Motorolu V300 v současnosti exkluzivně nabízí T-Mobile, od něhož jsme ji také měli k dispozici. Telefon byl podobně jako starší modely (Samsung SGH-V200, Sony Ericsson T610) mírně upraven a doplněn barevnými tapetami s logy operátora, vyzváněcími melodiemi známými z reklam, v nabídce se vyjímalo logo t-zones a na tento wapový portál směřovalo několik dalších odkazů z menu. Motorola V300 od T-Mobilu je kromě toho blokovaná, nemělo by ale trvat dlouho a začnou ji nabízet také běžní distributoři.


Zajímají vás hlavně parametry Motoroly V300? Najdete je v katalogu mobilů.

      
Oficiální obrázky Motoroly V300

Telefon, který jsme testovali, ještě nebyl určen do prodeje, nebylo to na něm ale nijak znát. Neměli jsme ho k dispozici příliš dlouho, recenze proto nenabídne mnoho uživatelských zkušeností, bude tentokrát spíše popisná. Věřím, že ke zkušenostem se dostaneme v některém z příštích článků.

  
Na pohled to je takové obyčejné véčko


Článek je velmi dlouhý, proto jsme ho rozdělili do několika kapitol. Nerozdělený článek si můžete přečíst v textové verzi MobilManie.

Vzhled: poslední s anténou?

Motorola V300 je véčko – a to poměrně velké véčko. I když na rekordmana, tlusťoučkého Sony Ericssona Z600, nemá, řadí se do stejné kategorie mobilních telefonů jako Sharp GX13, Panasonic GD87 nebo vlastní předchůdce, Motorola T720(i). Hmotnost odpovídá objemu a i když se různě po internetu setkáte s rozdílnými údaji, věřte oficiálnímu číslu 110 g. Motorola V300 je tedy podle našich měřítek středně velký a středně těžký mobilní telefon.

  
Klasické srovnání s platební kartou

Subjektivně ale není mobil tak velký, jak by se mohlo podle číselných rozměrů (89 × 49 × 25 mm) zdát. Díky zakulaceným hranám působí Motorola lépe než zmiňovaný Sony Ericsson Z600, byť rozměry jsou až na tloušťku téměř shodné.

 
Na Motorolu se postupně podíváme ze všech stran

Design telefonu je poměrně konzervativní, Motorola nesáhla k žádným výtvarným výstřelkům. Povrch telefonu chrání z větší části plastové kryty, v našem případě modré barvy s mírně perleťovým efektem. Kryty nejsou výměnné.

Malý čelní displej je obkroužen stříbrným štítkem a logem Motoroly, nad displejem je nesouměrně umístěn objektiv vestavěného fotoaparátu a zrcátko pro autoportréty.

  
Malý displej ve stříbrném štítku a zrcátko s objektivem fotoaparátu

Nad vším ční externí anténa, které se Motorola ještě nevzdala – ale vsaďte se, že to nebude dlouho trvat a i ona se vydá cestou antén ukrytých uvnitř telefonů.

 Anténa, hm ...

Konstrukce: ještě chybí krůček

Konstrukční provedení starších Motorol nebylo vždy příkladné a ve srovnání s asijskými véčky dopadla Amerika většinou dost špatně, i když se samozřejmě objevily i výjimky. Motorolu V300 rozhodně můžeme z pohledu konstrukčních vlastností řadit mezi nejlepší Motoroly, které se kdy objevily.

 
Půdorys

Motorola V300 je velmi pevné véčko, ale do úplné spokojenosti přesto ještě malý kousek chybí, protože horní část telefonu se vůči spodní trochu pohybuje. Je to viditelné i pouhým okem: v ose kloubu je vůle několik desetin milimetru. Při prohmatání ani při přiložení otevřeného telefonu k uchu se ale neozve žádný zvuk.

   
Pohledy na boky

Motorola V300 je v zavřeném stavu stabilní, při otevření však přepadává a nebýt antény, která telefon zachytí, telefon by se úplně převrátil.

  
Displej telefonu je velký a těžký, díky anténě se ale udrží ve správné poloze

Levý bok přístroje obsadilo kolébkové tlačítko pro ovládání hlasitosti sluchátka a vyzvánění, pod ním je chytré tlačítko, jemuž lze v nabídce telefonu přiřadit jednu z asi čtyřiceti funkcí, dá se také využít také pro potvrzování a pro zahájení i ukončení hovorů. Tlačítko na pravém boku slouží pro aktivaci diktafonu a pro práci s hlasovými povely.

 
Detail tlačítek na levém a pravém boku telefonu


V další kapitole článku zjistíte, že Motorola V300 má jeden z nejlepších displejů mezi současnými telefony.

Témata článku: Motorola, , Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, Motorola T720, Motorola V300, Motorola V600, Nokia 3100, Nokia 3650, Nokia 5100, Nokia 6100, Nokia 6610, Nokia 7210, Nokia 7210 Supernova, Nokia 7250, Nokia 7250i, Nokia 7650, Nokia N-Gage, Panasonic GD87, Sharp GX13, Siemens M55, Siemens MC60, Siemens S55, Siemens SL55, Sony Ericsson T300