Sony zavírá službu Style Imaging, kterou využívaly i Sony Ericssony

Dnes mi do e-mailové schránky přišla zpráva, že Sony zavírá svůj mobilně-internetově-fotografický portál Sony Style Imaging. Do konce roku mají uživatelé možnost stáhnout si své snímky do počítače a od 1. ledna je ale definitivní konec.

Pokud nejste úplně v obraze, potom vězte, že Sony Style Imaging je internetové fototoalbum, do něhož je možné nahrávat obrázky z digitálních fotoaparátů a videokamer, ale i z kapesních počítačů vybavených fotoaparátem nebo z fotomobilů. Z telefonů se potom dalo k obrázkům dostat i pomocí wapu. Na Sony Style Imaging se dříve často odkazoval Sony Ericsson, který však už v nové verzi stránek, která se objevila minulý týden, nabízí vlastní službu.

Sony jako důvod pro uzavření webu udává, že poptávka po službě nedosahovala na očekávání. Je ale přesto zvláštní zavírat projekt, který už musí běžet naprosto samovolně, nanejvýš s minimální nutnou podporou. Spojení internetu a digitálního fotografování je navíc naprosto přirozené a nechce se mi věřit, že se Sony této služby úplně vzdá. Spíš bych řekl, že se chystá něco úplně nového.

Diskuze (2) Další článek: Oskar: dobíjení v bankomatech České spořitelny (nyní už oficiálně)

Témata článku: Sony, , Son, Styl, Kter, Definitivní konec, Eri