Opravdová televize v mobilu, vyzkoušejte

Ačkoli služba Mobilvízia slovenského EuroTelu byla uvedená už před rokem a půl, mám za to, že o ní v Česku ví jen velmi málo lidí. Nabízí živé streamované vysílání slovenské televize TA3, které lze sledovat i v Česku na vybraných mobilních telefonech. Jedná se o Nokie řady Series 60, případně o Siemens SX1 nebo komunikátor 9210; předpokládám, že služba bude funkční i na Sony Ericssonech P800 a P900.

Pokud v chytrém telefonu nemáte nainstalovanou aplikaci RealOne Player, musíte si ji napřed stáhnout a nainstalovat. Potom už stačí zadat adresu rtsp://mobilvizia.e-zones.sk/encoder/ta3.rm, vybrat internetový datový profil a chvíli počkat na spojení. Za několik sekund se ukáže obraz a uslyšíte zvuk. Kvalita zobrazení ani zvuku není příliš vysoká, ale například na sledování televizních zpráv mobilní telefon stačí (zde je program TA3).

Pro sledování mobilní televize je samozřejmě nejvýhodnější paušální datový tarif, kde nemusíte sledovat přenesená data. Ani bez něj ale nepřijdete na mizinu, za minutu se přenese asi 190 kB.

 
Ikona a samotný přehrávač RealOne Player

 
Připojování

   
 
Televize na mobilu

Diskuze (60) Další článek: Znáte tarif Twist Special?

Témata článku: Siemens SX1, MOBI, Mobil, Televize