Konec nudy - javové hry přináší třetí rozměr

Na CeBITu budou představeny nové mobilní telefony Siemens a Sony Ericsson, které umožní hraní 3D Java her. Uživatelé se mohou těšit na kvalitní 3D hry, které obstojí i ve srovnání s tituly určenými pro N-Gage.

Doby, kdy uživatelé proháněli po displeji mobilního telefonu jen pár pixelů v honbě za dalším pixelem, jsou už dávno v zapomnění. I když se tyto jednoduché hry vyznačovaly chabou grafikou, nelze jim upřít jedno – skvělou hratelnost. Vzpomeňte jen, jak dlouho jste například dokázali hrát na Nokii oblíbeného hada.

Soudobé mobily se pomalu stávají kvalitnějšími herními konzolami, a tak je pochopitelná snaha výrobců hraní vylepšovat. Vznikají jedinečné herní systémy typu In-Fusio a obliba technologie Java je také z větší části postavena právě na hrách.

Ponořte se do 3D

Až do nedávna měly všechny herní tituly jedno společné. Jednalo se o hraní jen ve dvou rozměrech.  Siemens ve spolupráci se společností Superscape ovšem včera představil nové řešení pro hraní ve třech rozměrech pro vybrané telefony s podporou Javy. V budoucnu budete asi často vídat zkratku JSR 184 – je to označení grafické platformy Java Mobile 3D Graphics API využívající technologii Swerve, jenž má zaručit zajímavé hry s prvotřídním a rychlým renderováním prostorových scén. (O technologii Swerve se dozvíte více zde).

  
Videoukázku hry si můžete prohlédnout na této stránce po kliknutí na vybraný titul.

První telefony podporující JSR 184 se objeví už příští týden na CeBITu. Mezi vznikajícími 3D tituly bude originální hra Siemens 3D Rally. Její ukázku můžete zhlédnout v tomto videu (4 MB). Zajímavostí je podpora multiplayeru díky technologii Bluetooth.

  
Videoukázku hry si můžete prohlédnout na této stránce po kliknutí na vybraný titul.


Siemens 3D Rally

Nové mobily pod křídly Sony Ericsson budou rovněž vybaveny technologií pro hraní prostorových her. Odlišný systém Mascot Capsule Engine Micro3D Edition má na svědomí společnost Hi Corporation. V Japonsku má tento systém na trhu 100% podíl. Stejně jako u Siemensu nechybí podpora hraní více hráčů, hry bude možné stáhnout ze stránek Sony Ericssonu.

Diskuze (7) Další článek: Chystaný Siemens S65: oficiální fotky, první tajné informace

Témata článku: , Nokia N-Gage, Konec, Rozměr, Vybraný titul