Recenze hry pro N-Gage: Flo Boarding

Pomozte dívce Flo společně s vaší Nokií N-Gage porazit její protivníky v jízdě na snowboardu. Šanci máte díky hře Flo Boarding. Tato hra byla určena pro multimediálního dobrodružství Nokia Game 2003.

V této tři týdny trvající hře se museli hráči utkat mezi sebou v několika logických hrách a zároveň projet řadu tratí Flo Boardingu v co nejkratším čase, za což získali cenné body.

Okradená Flo

Hlavní hrdinkou hry byla Flo, první moderátorka sportovních zpráv přes MMS zprávy. Když si užívala své dovolené ve Finsku, kde se věnovala oblíbenému snowboardingu, někdo jí ukradl mobilní telefon a ona se rozhodla ho za každou cenu najít. Začala pronásledovat zloděje po celém světě a postupně se dozvídala o celém spiknutí vedeném proti její osobě. Nakonec však porazila každého, kdo se na spiknutí podílel, a ve finále porazila i hlavní zápornou postavu, Tajemnou (Anyone).

Od tréninku po turnaj

Ve hře Flo Boarding pro N-Gage máte na výběr několik módů hraní.


Výběr módu

Ve Flo Boading Cupu se zúčastníte celého turnaje. Musíte porazit vždy tři soupeře nejdříve v kvalifikačním kole, kde se musíte umístit do třetího místa, a poté znovu ve stejném kole “naostro“. Postupně se vám odemykají další kola, jichž je celkem pět, a nové snowboardy, kterých je na výběr šest.

 
Výběr tratí --- Výběr snowboardů

Dalším způsobem hry je Quick Race, neboli Rychlá jízda. Zde si můžete vybrat, které kolo chcete jet, s jakým prknem a rovnou můžete závodit.


Zde je soupeř v patách

Další možnou variantou je Time Attack. Zde jedete celou zvolenou trať sami a snažíte se zajet co nejlepší čas. Pokud se zaregistrujete, vaše nejlepší jízda se uloží a pak vždy, když zvolíte Time Attack, uvidíte ducha (Ghost), který jede přesně tak, jak jste jeli nejrychleji vy.

 
Modré fleky jsou duchové

Další herní mód se jmenuje Champion Challenge (Výzva šampióna), kde hrajete proti duchům jiných hráčů, kteří odeslali své duchy na internet. Pochopitelně se musíte i vy připojit k internetu. Poslední způsob je Bluetooth Duel, kde si zahrajete proti svému kamarádovi pomocí Bluetooth.

Tři, dva, jedna, start!

Ať zvolíte jakýkoli herní mód, je vaším úkolem dostat se do cíle v co nejkratším čase.


Zde je konec tratě

Pokud byste jeli pouze do cíle, nebyla by tato hra příliš zábavná. Proto máte na výběr spoustu skoků, které lze libovolně kombinovat, a když se vám povede dopadnout, aniž byste se vybourali, dostanete Boosty (Zrychlení), které lze pomocí zrychlující klávesy 2 přeměnit ve vyšší rychlost. A ani se nemusíte držet tratě. 

  
Zde jsou vidět některé skoky --- Tohle asi bolelo 

Na každé mapě je několik zkratek, které však nejsou na první pohled patrné a musí se pracně hledat. Pokud projedete všemi zkratkami, dojedete do cíle většinou více než o půl minuty dříve, než kdybyste se drželi tratě. Po trati jsou také umístěna oranžovo-červeně blikající zábradlí, po kterých se dá “railovat“, za což se také získávají již zmíněné Boosty. Herní tratě jsou různorodé, v první trati se například sjíždí trasa na sněhu, ve druhé se již proháníte v podzemních tunelech.

 
Zde jedu úplně mimo trať --- Proč si nezkrátit cestu třeba přes střechy okolních domů?

   
Zde stačí naskočit a railovat

Jak si vedou jiní

Vaše nejlepší výsledky se ukládají do tabulky a pokud budete chtít, můžete poslat vaše hodnocení na internet, aby ostatní hráči viděli, jak jste si v dané mapě vedl. Zároveň se můžete i vy podívat, jak si vedli jiní hráči, a případně si stáhnout jejich Ghosty a zhodnotit, kudy jeli a jaké udělali triky.

  
Zde jsou vidět tři nejlepší hráči z České republiky v trati Ghetto Getaway

Zmatek v klávesách

Hra se ovládá mimo kurzorového tlačítka i tlačítky 1–9, která slouží k provádění jednotlivých triků. Na provedení náročnějších triků je potřeba zmáčknout často i několik kláves najednou, a to jde poměrně těžko. Ani zatáčení není zrovna nejsnazší. Tuto hru lze hrát i na počítači, tam je ovládání samozřejmě pohodlnější a i ty nejtěžší triky se dají zvládnout lehce.

Popovídejte si s Flo

V menu máte možnost spustit si chat s Flo. Můžete se jí anglicky zeptat na otázky, které chcete zodpovědět. Samozřejmě je škála otázek a odpovědí velmi omezená. Flo však na vaše otázky reaguje nejen textovou odpovědí, ale i svou mimikou obličeje, která je poměrně propracovaná. Zabírá ovšem okolo osmi megabajtů z vaší paměťové karty. Chat má v praxi velmi malé využití, je to spíše jen zpestření.

   
Flo normální --- Flo smějící se --- Flo rozzlobená --- Flo šokovaná

Pokec s přáteli

Mnohem častěji než popovídání s Flo budete asi používat klasický chat, jenž je hned druhou položkou v menu. Zde můžete vaše problémy při hře prodiskutovat s ostatními hráči z celého světa.


Chat s přáteli

Pastva pro oči

Grafiku hry bych ohodnotil jako velmi dobrou. Tratě jsou kvalitně zpracované a ani jejich okolí nijak nezaostává.  

  
Na tratích jsou třeba i zaparkovaná auta

Možná si autoři mohli ještě trochu pohrát se vzhledem postaviček, všechny vypadají stejně a liší se pouze barvou.


Tak vypadá start

Zvuk není tak kvalitní, hudba v menu i ve hře dost chraptí. Hlasitost si lze libovolně nastavit, čímž se můžete chraplavé hudbě vyhnout.

Stáhnout a hrát

Hra Flo Boarding je zcela zdarma a je většinou dodávána přímo na paměťové kartě, jež dostanete při koupi N-Gage. Pokud jste však tuto hru nedostali, můžete si ji stáhnout z www.nokiagame.com. Na těchto stránkách je i verze pro Nokii 3650, ale z osobní zkušenosti vím, že jsou se spuštěním na 3650 velké problémy kvůli nedostatku paměti RAM, nepovedlo se mi ji spustit ani v Super Safe Modu. Tuto hru bych ohodnotil na 75 %.

Plusy a mínusy

+ cena
+ grafika
+ hodnocení na internetu

- pouze pět tratí
- ovládání
- velikost (16 MB)

Internetové odkazy

Stránky Nokia Game (www.nokiagame.com)

Diskuze (8) Další článek: Siemens Gigaset C200 - vyspělejší bratříček (recenze)

Témata článku: Nokia, , , , , Nokia N-Gage, Rychlá jízda, Safe Mód, F +, Pro +