Sharp TM100 - vysouvací novinka pro T-Mobile

Sharp uzavřel smlouvu s německým T-Mobilem a od tohoto týdne začne nabízet plně multimediální model TM100. Je docela možné, že se objeví i u českého T-Mobilu. Pojďme se tedy podívat, jak nový Sharp vypadá a co umí.
Podle německého vkusu T-Mobile vsadili u Sharpu na konzervativní ladění designu. Přední kryt přístroje je černý, vysouvací klávesa a zadní strana jsou vyvedeny v matné stříbrné. V detailu pak nechybí logo operátora. Převažuje linka a hrana, přesto však vypadá mobil poměrně dobře. Faktem je, že takový design bychom čekali spíše u manažerského nebo chytrého telefonu. Pro multimédia působí jinak sympatický mobil příliš škrobeně.

S rozměry na tom nový Sharp také není špatně. Na výšku měří přesně deset centimetrů, na šířku měří bez jednoho milimetru o polovinu méně. Tloušťka je pak přesně 21,5 milimetrů. Váhově patří německý nováček někam do průměru. 105 gramů je vzhledem k nabízenému displej akceptovatelných. Sharp TM100 prostě padne do ruky.

  
Sharp TM100 ve stylu Nokie 7650

Displej na jedničku, fotoaparát jen VGA

Když už jsme u displeje, ten je na celém mobilu asi to nejzajímavější. Nabízí velmi kvalitních 262 000 barev na obrazovce s rozlišením 240 x 320 bodů. Na tom už se na pořízené fotky a multimediální zprávy koukat dá. Bohužel integrovaný fotoaparát je pouze VGA a nabízí maximální rozlišení fotografií 640 x 480 pixelů. Potěší také možnost pořizování videosekvencí, které lze zaznamenávat a přehrávat v předinstalovaném přehrávači.

Samozřejmostí je také rychlý přístup ke službám T-Mobile pomocí tlačítka t-zones. Německý operátor tak pokračuje v nastolené filozofii maximálního zjednodušení práce zákazníka s mobilem a jeho službami. S tím také souvisí otázka datových přenosů a možnosti přístupu k internetu. Odpovědí je GPRS ve třídě 10 a wap 2.0, tím ale výčet datových technologií prozatím končí. Jestli mobil obsahuje také hardwarový modem nebo ne, tisková zpráva neuvádí. Přitom by výslednému hodnocení Sharpu určitě pomohl. S podporou IrDA a Bluetooth příliš nepočítáme.

Jak to bude s internetem?

Se zábavou je na tom Sharp dobře. Nabízí několik her, Javu (MIDP 2.0), editor fotografií nebo třeba čtyřicetihlasé polyfonní vyzvánění. Samozřejmostí je podpora obrázkových zpráv. Z dalších funkcí lze zmínit budík, stopky, kalendář nebo kalkulačka. Příjemně překvapí e-mailový klient. To vše je pak v paměti telefonu, která nabízí 7 MB. Slot pro paměťovou kartu chybí. Je to škoda, alespoň tak vnitřní paměť mohla být větší. Abychom byli s popisem vlastností kompletní, zbývá ještě dodat, že je Sharp triální a nabízí tedy frekvence 900/1800/1900 Mhz v sítích GSM.

Celkově se tak nový Sharp TM100 jeví jako zajímavé zařízení určené především pro multimediální vyžití. Otázkou zůstává možnost připojení k internetu, která je pro výsledné hodnocení určitě důležitá. Veselejší vzhled by dozajista pomohl a zajímavá bude také určitě jeho dotovaná cena. Své příznivce si Sharp TM100 nepochybně najde. U nás T-Mobile zařízení prozatím testuje, je tedy možné, že se nového mobilu pro německého operátora dočkáme také. Potom bychom vám přinesli i jeho recenzi.

Diskuze (15) Další článek: Nokia 6230: padá hvězda (velký test)

Témata článku: Sharp, Sharp TM100, T - Mobil, Výsledné hodnocení, MOBI, Nový sharp, Nov, T Mobil, Novinka, Pro +, Mobil